Vitamin E za lice

vitamin e za lice

Vitamin E je kao stvoren za za lice, ali i kožu na drugim dijelovima tijela. Radi se o neophodnom sastojku i najboljem savezniku lijepog izgleda, budući da pomaže ukloniti strije, akne i bore, a to je samo jedan dio onoga što vitamin E može učiniti.

Vitamin E smatra se jednim od najvažnijih i najjačih antioksidansa uz pomoć kojeg se tijelo rješava štetnih sastojaka. Prisutan je u raznim namirnicama, pa ga se tako može dobiti iz badema, sjemenki i suncokretovog ulja te jaja.

Jasno je kako se radi o važnom sastojku koji bi trebao biti dio svakodnevnog života mnogih, kako zbog ljepote tako i radi boljeg funkcioniranja organizma.

Vitamin E može se koristiti i za lice, a poznato je kako se nalazi u raznim kremama i drugim preparatima za njegu kože. To je ulje vitamina koje se pokazalo djelotvornim kada je u pitanju rješavanje kožnih tegoba te uklanjanje znakova starosti. Krene li se na vrijeme s pravilnom njegom, bore se ne moraju pojaviti još neko vrijeme.

Odličan je jer ima protuupalno djelovanje i sprječava razna oštećenja na koži. Dobro je znati kako samo ulje kada se nanese na kožu može imati i negativan učinak te izazvati iritacije. U tom je slučaju najbolje prekinuti tretman i pronaći drugu metodu. Zbog toga se savjetuje upotreba ulja vitamina E zajedno s drugim uljima kao što je maslinovo.

Maslinovo ulje u kombinaciji s uljem vitamina E koži pruža dovoljno vlage čineći je elastičnom i manje podložnom ranijoj pojavi bora. Vitamin E pruža koži određenu svježinu i smatra se idealnim za suhi tip kože sklon iritacijama i prhutanju.

Ulje vitamina E pokazalo se korisnim i prilikom liječenja raznih ožiljaka kako od operacije, zatim ožiljaka od akni te strija. Potrebno je svaki dan na željeno područje nanositi određeno ulje kako bi strije ili ožiljak s vremenom u potpunosti izblijedili.

Važno je da pronađete način kako bi koža zadržala vlagu, a osim što treba voditi računa o upotrebi određene kozmetike bilo da koristite proizvode koje već imate kod kuće (kao što je maslinovo ulje) ili kupjete gotove kreme, svatko mora paziti da u organizam unosi dovoljnu količinu vode te da ima uravnoteženu prehranu obogaćenu vlaknima, vitaminima i mineralima.

Autor: S.Š., Foto: Syda Productions/Shutterstock