Lijek za umorne oči

budne oči

Uz brzinu današnjeg načina života i malo sna, nije niti čudno što su nam oči stalno umorne, i što mnoge žene ne znaju kako prikriti umor koji odaju oči. Zato vam u nastavku donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći kod problema poznatog kao umorne oči.

Svaki dan njegujte svoje oči gelom za oči koji će ih nahraniti i vlažiti, a svaku večer prije spavanja na mjesto podočnjaka nanesite hidratantnu kremu koja će tijekom noći očima pružiti potrebnu njegu i obnovu.

Morate znati na koji način ćete njegovati područje očiju! Ne smijete kreme za njegu oko očiju koristiti na bilo kojem mjestu, te kreme treba nanjeti oko oka, na područje gdje se nalaze kosti, ali nikako ih ne smijete nanositi na kapke.

Ukoliko ne znate koja količina proizvoda vam je dovoljna za njegu područja oko očiju, budite sigurni da vam je količina kreme kao zrna graška i više nego dovoljna, te ćete tom količinom u potpunosti nahraniti područje oko očiju.

Proizvod za njegu područja oko očiju trebate nanijeti blagim, kružnim i tapkajućim pokretima, kako bi se lijepo upio u kožu i kako bi potaknuli cirkulaciju. Kremu za područje oko očiju ne morate držati u hladnjaku, jer su njeni sastojci idealne temperature za njegu područja oko očiju.

Kako bi popravili stanje umornih očiju, te kako bi oči izgledale svježe i odmorno, bitno je koliko dugo spavate i kojom se hranom hranite. Svaku noć trebate spavati minimalno osam sati kako bi vaše oči izgledale odmorno, te kako se ne bi pojavljivali tamni podočnjaci.

Prilikom spavanja pobrinite se da vam glava bude blago povišena, kako bi se tekućina koja nastaje u podočnjacima, lagano pomakla prema dolje. Hranite se što zdravije, te svaku večer prije spavanja redovito čistite svoje lice od prljavštine koja se nakupila tijekom dana i make up-a koji ste prethodno toga dana nanijeli na lice.

Autor: A.Z., Foto: ruigsantos/Shutterstock