Umjetni nokti za ženstveniji izgled

Žena na manikuri, Foto: Valua Vitaly/Shutterstock

Mnoge žene sanjaju o dugim, urednim, njegovanim noktima. No, mnoge jednostavno nemaju sreće pa su problem odlučile riješiti u nekom od kozmetičkih studija gdje se ugrađuju umjetni nokti.

Sam proces ugradnje traje oko dva sata, riječ je o dugotrajnom poslu koji zahtijeva, uz veliki trud, preciznost i vrhunsku kvalitetu jer nakon tretmana nokti moraju izgledati estetski dobro.

Umjetni nokti rade se od posebne smjese – gela, što ih čini čvrstima i nesavitljivima pa traju puno duže a i ne pucaju. Zanimljivo je to da na njima i lak puno duže traje. Koliko će se dugo umjetni nokti održati na rukama individualno je i ovisi o rastu prirodnog nokta, no preporuča se  nakon 3 ili 4 tjedna doći na nadopunu noktiju. Sami umjetni nokti proizvode se u najmodernijim laboratorijima, u suradnji s kozmetičarima, kemičarima i krajnjim potrošačima.

Kada se odvažite na odlazak po nove nokte, sa stručnjakom ćete odlučiti o njihovu obliku, dužini i tome što će se raditi na noktu. Nokte će vam zatim očistiti, dezinficirati i prirediti. Nakon toga će na nokte staviti tipsu ili šablonu za produživanje nokta, u obliku nosaca za modelirajući gel i tada zapravo počinje oblikovanje nokta koji se oblikuje tako da pristaje tipu nokta i željenom obliku nokta. U nekoliko se slojeva nanosi i gel koji se onda mora osušiti pomoću UV lampe. Vaš nokat na kraju dobiva željeni oblik.

Nail-art, francuska manikura ili boja laka vaša je odluka i želja koji ovisi koliko o ukusu, toliko i o prigodi za koju ih uređujete. Vaši umjetni nokti biti će čvrsto povezani s vašim prirodnim noktima i rasti će zajedno, prirodnim tokom.

Prvi umjetni nokti napravljeni su od akrila 1954. godine u Philadelphiji i to sasvim slučajno! Stomatolog Fred Slack u svojoj je ordinaciji ozljedio nokat, a kako bi nastavio neometano raditi izmislio je prvi umjetni nokat na svijetu tako što je komadić tvrdog papira prilagodio noktu i prekrio akrilom koji je do tada koristio samo u stomatološke svrhe. Slack je ostao zapanjen  kako mu umjetni nokat izgleda slično prirodnom i krenuo je u istraživačke vode. S bratom je patentirao novi izum, umjetne nokte i akril za nokte pod nazivom Patty Nails.

Mnoge žene vole umjetne nokte jer se s njima osjećaju se ženstvenije, a puštanje i održavanje prirodnih noktiju da narastu tako dugi stvara im previše komplikacija jer oni postaju vrlo krhki i pucaju. Oni mogu biti odlični za neke posebne situacije kada želite izgledati svečano, drugačije. Uz to, ako grizete nokte, ugradnja umjetnih pravo je rješenje za vas jer ćete dvaput razmisliti prije nego počnete žvakati nokat gorkog okusa.

Autor: I.H., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock