Ugradnja ekstenzija

ugradnja-ekstenzija

Imate li tanku, slabu ili kratku kosu i zbog toga ste vrlo nezadovoljni? To više ne mora biti tako. Idealno rješenje za vas predstavljaju ekstenzije za kosu. Duga, gusta kosa san je gotovo svake žene. No često nam manjak novca ili slobodnog vremena ne dozvoljavaju više pažnje podariti svojoj kosi.

Ekstenzije se stavljaju na nekoliko načina, od kojih je najsigurnije postavljanje putem kopči, odnosno češljića. Oni ne oštećuju kosu i njeno vlasište te ne postoji nikakva opasnost da će doći do opadanja, lomljenja. Češljići se stavljaju na kosu i mogu na njoj ostati bez problema i do nekoliko sati. Međutim, ova vrsta ekstenzija nije toliko čvrsta pa nakon nekog vremena izgubi sjaj i snagu. Upravo zbog tog razloga, mnogo se veći broj žena sve češće odlučuje na stavljanje trajnijih ekstenzija.

Na ovaj se način umetci, pramenovi ekstenzija povezuju sa prirodnom kosom i vlasištem. Svaki zaseban pramen pomoću keratina stavlja se na vlasište kose te je tako samo pričvršćivanje dugotrajnije, stabilnije i čvršće. Ova tehnika stavljanja ekstenzija nije nimalo bezopasna i važno je prepustiti je stručnjaku. Naime, ekstenzije su vrlo osjetljive te bi ih amater mogao uništiti. Opasnost ne postoji samo za ekstenzije, već i za prirodnu kosu koja je već sama po sebi osjetljiva i sklona lomljenju. Nekvalitetno postavljanje i ljepljenje moglo bi je samo još dodatno oštetiti.

Samo postavljanje traje dva, tri sata, a postupak nije nimalo bolan. Jedino što je potrebno jest koncentracija i vrijeme. O količini pramenova kod postavljanja ovisi isključivo gustoća prirodne kose. Kod tanke i rijetke kose nije potrebno iskoristiti velik broj umetaka. Oko stotinjak bit će sasvim dovoljno. Međutim, imate li deblju, gustu kosu, a vrlo kratku, trebat će vam dvostruko više pramenova umjetne kose. Postavljanje će tada trajati duže.

Nipošto vam ne preporučamo stavljati ekstenzije samostalno kod kuće. To je možda brža i jeftinija opcija, ali zasigurno nije najpametnija. Uvijek je bolje rješenje za takve složene zahvate potražiti pomoć frizerskog stručnjaka.

 Autor: D.Š Foto: Ivan Sazykin/Shutterstock