Frizure do ramena

poluduga-kosa

Htjeli biste na sebi nešto promijeniti, ali nemate dovoljno novaca za skupe investicije, kozmetičke tretmane ili shopping? Ne trebate brinuti, problem možete riješiti samo jednim posjetom frizerskom salonu. Promjena frizure za tren će promijeniti vaš cjelokupni izgled, a vi ćete se osjećati odlično i osvježeno.

Poluduge frizure uvijek su dobar odabir. Sve su traženije u frizerskim salonima, a nosi ih velik broj svjetskih ličnosti i modnih ikona. Zašto?

Lake su za održavanje. Za razliku od duge kose, nije potrebno redovito slagati frizure kako vam ne bi smetala kod svakodnevnih aktivnosti. Osim toga, ne masti se toliko brzo pa je ne treba svakodnevno prati, kovrčati ili peglati. Frizer vas može ošištai postepeno, zbog čega će se vaša kosa još manje mastiti. Međutim, prije postepenog šišanja trebali biste biti svjesni da ono nije za svakoga. Ukoliko imate prirodno tanku kosu, samo će je još više stanjiti.

Nemojte je ni previše tretirati kozmetičkim preparatima. Pod njih ubrajamo razne lakove ili gel. Oni su štetni za kosu jer će kod primjene vaše lojne žlijezde pojačano raditi i tako bespotrebno mastiti kosu. Isti učinak može se javiti nosite li trake za kosu ili je neprestano češljate.

Elegantna, a opet tako jednostavna. Srednja dužina kose pruža praktičnost i seksipil u isto vrijeme. Ističe vašu ženstvenu stranu i nije toliko drastična kao potpuno kratka frizura. Na kratku se frizuru odlučuju samo najhrabriji, a ako vi ipak niste među njima, poluduga kosa je in upravo zbog vas.

Pristaje gotovo svima. Poluduga kosa vizualno oblikuje duguljasta lica, a duljina koje se preporuča je ona do brade. Usko lice izgledat će šire, a dodatni učinak možete postići slabijim kovrčama ili pletenicama. Širem obliku lica najbolje pristaju frizure do ramena. One će ga vizualno izduljiti, posebice skratite li šiške.

Želite oblikovati frizuru u svega 5 minuta? Proučite tri efektne i prekrasne frizure s kojima ćete zasjati i sve prisutne ostaviti bez teksta. Pogledajte video i sami napravite željenu frizuru.

Autor: D.Š. Foto: Gugel Leonid/Shutterstock