Domaći preparat za posvjetljivanje kose i pramenova

plava kosa
Plava kosa, Foto: Valua Vitaly/Shutterstock

Nedavno ste posjetili frizerski salon i napravili odlične svijetle pramenove. Međutim, nakon već samo nekoliko dana, oni su postali bezlični pa čak i gotovo neprimjetni. Vaša će se kosa previše uništiti odlučite li ponovno stavljati pramenove u tako kratkom vremenskom razdoblju, no ne trebate brinuti.

Imamo odlično rješenje za vas, a to je posebna tekućina za posvjetljivanje pramenova. Pomoću ovog proizvoda na prirodnoj bazi možete osvježiti i uljepšati svoje nove pramenove ili svježe obojanu plavu kosu za samo nekoliko minuta.

Ovaj bogati tretman vašoj kosi daje poseban sjaj, njegovanost i savršen izgled. Osim toga, osobama koje imaju svijetlu kosu ova će djelotvorna tekućina dati čiste, odnosno prirodne svijetle pramenove. Također se može upotrijebiti za ravnanje kose, što znači da je njeno djelovanje slično regeneratoru.

Tekućinu za posvjetljivanje pramenova možete napraviti kod kuće, bit ćete sigurni da ne sadrži umjetne tvari koje samo mogu naštetiti vašoj kosi. Sve što vam je potrebno jest iscijeđen sok jednog limuna ili naranče te dvije do tri žličice čaja od kamilice.

U manjoj zdjeli, staklenoj ili keramičkoj, pomiješajte limunov/narančin sok i čaj. Da biste posvijetlili pramenove, povežite kosu i izvlačite pramen po pramen. Izvučene pramenove natopite pripremljenom tekućinom. Neka to odstoji na vašoj kosi barem sat vremena, a mnogo će bolje djelovanje imati ako ćete kosu držati na suncu. Naime, poznato je da sunčane zrake posvjetljuju kosu.

Nakon zadanog vremenskog određenja, operite kosu kao što to radite i inače, šamponom i regeneratorom. Danas u svakoj boljoj trgovini možete nabaviti posebne šampone namijenjene isključivo ženama sa svijetlom kosom. Možete biti sigurni da ćete već nakon prve primjene vidjeti i osjetiti razliku na svojoj kosi.

Autor: D.Š. Foto: Valua Vitaly/Shutterstock