Frizure za poslovne žene

frizure za poslovne žene
Frizure za poslovne žene, Foto: Seprimor/Shutterstock

Poslovna žena moderna je sposobna i samostalna mlada žena koja zna što želi. Njen dan započinje rano i traje do kasno navečer, kada zaspe sretna gledajući na produktivan dan iza sebe. Njen posao nikada nije u potpunosti gotov. Uvijek ima još nešto za napraviti, proučiti, dotjerati ili riješiti.

Za takvu osobu koja je stalno u pokretu puštena kosa, iako lijepa i poželjna, predstavlja problem jer smeta pri saginjanju, tipkanju ili jurenju od ureda do ureda. Mnogo bolja opcija je ograničiti malo kretanje kose, a da ona još uvijek ostane lijepa i privlačna. Čini se kao težak zadatak zar ne? Nije nimalo jer frizerski trendovi ove sezone igraju na ruku mladoj zaposlenoj ženi.

Naglasak je na prirodnosti i možete zaboraviti stroge fen frizure kod kojih se ni jedna dlaka ne pomakne. Bitno je samo da je kosa čista zdrava i sjajna. Nije potrebno korisitit previše proizvoda za oblikovanje. I dakle što bi ovoj poslovnoj ženi odgovaralo i uklopilo se u prezaposle životni stil. Potrebna nam je frizura  koju je moguće napraviti u samo nekoliko minuta i koja će biti dovoljno čvrsta da izdrži čitav dan.

Najbolji izbor iz ovogodišnje palete zasigurno je ležerna punđa. Za razliku od stroge i zalizane punđe ovu možete načiniti mnogo lakše. Samo počešljajte kosu, svežite rep na visini koja vam odgovara i omotajte zatim rep oko svoje osi. Pričvrstite ukosnicom. Izvucite nekolliko pramenova da nehajno padaju uz lice. Čak i ako nakon posla želite nastaviti dalje, popravite malo šminku raskopčajte jedan gumb na košulji i odmotajte punđu koja će ostaviti divne kovrče na pramenovima.

Još jedna opcija je zanimljiva frizura sa pletenicama koje možete kasnije također omotati u punđu ili jednostavno isplesti ležernu riblju kost koja se ponaša kao lažni rajf. Kosa vam na taj način neće smetati pri radu a izgledati će vrlo originalno i lijepo. U najgorem slučaju imate li samo 30 sekundi za frizuru možete svezati veseli visoki rep koji učinite elegantnijim na način da ćete  jedan pramen omotati oko gumice. Poslovni stil ne mora biti problem, samo treba naučiti baratati imageom i spremene ste za nekoliko minuta.

Provjerite kako napraviti pletenu punđu u samo par koraka.

Autor: L.K. Foto: Seprimor/Shutterstock