Vrste ekstenzija za kosu

kosa sa ekstenzijama
Kosa sa ekstenzijama, Foto: Trifonov Igor/Shutterstock

Jedno jutro ste se probudile i odlučile svoju dugu bujnu kosu skratiti u moderan bob. Potpuno odlučne odmarširale ste do salona i sjele u stolac zavrtile se i rekle frizerki neka reže. No kada ste došle do točke sa koje više nema povrataka shvatile ste da ovo nije najpametnija odluka koju ste ikada donjele.

Možda je vaš problem drugačiji. Kosa vam je prirodno tanka, beživotna i bez volumena i koliko god šampona, seruma i pjene na nju stavljale oni pomažu vrlo malo ili nimalo. Ili vas pak čeka posebna prilka u kojoj želite zablistati sa novom frizurom, a majka priroda ne može raditi ovolikom brzinom koja je vama potrebna.

Svi ovi problemi mogu se riješiti jednostavnom metodom, ugradnjom ekstenzija. Što su one zapravo? Radi se o pramenovima ili trakama prirodne ili sinetetičke kose koje se umeću u prirodnu kosu kako bi joj se povećao volumen ili kako bi bila duža i bujnija.

Metode kojima se izvodi ovaj frizerski potez mogu biti različite i variraju po kompleksnosti koja naravno za sobom povlači i vremensko trajanje. Jedna od najjednostavnijih metoda, koju možete izvoditi i same uz malo prakse i neće vam biti potrebna pomoć profesionalnog frizera, svakako su ekstenzije na kopče. Točnije govorimo o pramenovima kose koji su pričvrščeni na male kopčice ili češljiće koje možete staviti u kosu i sakriti prijelaz ispod prave kose.

Zatim imamo ekstenzije koje se povezuju sa kosom plastičnom ili keratinskom bazu. Ovaj postupak će oduzeti najviše vremena i zahtjevati najviše truda, ali će ujedno i dati najtrajnije rezultate koji će potrajati oko 3 mjeseca ako ćete se o njima brinuti kako valja.

I naposlijetku imamo trakice kose koje izgledaju kao da je nekoliko pramenova spojeno. Ovakva metoda neće oduzeti tako puno vremena kao prethodna, ali veći je ritzik od ispadanja trake. Preporučuje se onim ženama i djevojkama koje samo žele nadograditi dužinu jer je ipak potrebna određena količina prirodne kose kako bi sakrila traku.

Nadamo se da ćete pronaći onu pravu metodu za sebe ako ste se već odlučile promijeniti svoj stil. Pažljivo se brinite o njima i ako je moguće izaberite skuplju varijantu prirodne kose. Posebice bitan je odabir prave nijanse kako ne biste izgledali šareno i neprirodno. Želimo vam lijepu i bujnu kosu kojom ćete se moći ponositi.

 Autor: L.K., Foto: Trifonov Igor/Shutterstock