Učinkovit narodni lijek za bradavice

Virusne bradavice, Foto: Maksym Bondarchuk/Shutterstock

Neovisno o starosnoj dobi, ljudi se u životu često susreću s neugodnim kožnim oboljenjima – virusnim bradavicama. Iako nisu opasne, mogu se proširiti i zadati neugodne estetske probleme. Bradavice se mogu javiti na svim dijelovima tijela i nakon nestanka mogu se ponovo vratiti. Osim što postoje brojna medicinska rješenja kako ih ukloniti, pokušajte s učinkovitim narodnim lijekovima iz prirode.

Pogledajte i video da bi saznali kako ukloniti bradavice uz pomoć prirodnog lijeka:

Donosimo vam popis i savjete kako se riješiti bradavica na brz, učinkovit i prirodan način.

Krumpir

Ogulite i operite krumpir te ga narežite na ploške. Uzmite jednu plošku sirovog krumpira te njime trljajte bradavice desetak minuta. Postupak ponavljajte svaki dan dok ne uočite rezultate.

Kora banane

Iskoristite koru banane kao lijek. Nakon što ste uživali u plodu, korom banane istrljajte neugledno područje bradavica. Postupak ponavljajte što češće dok ih se ne riješite.

Limunov sok

Ovaj antioksidans se koristi u brojim tretmanima ljepote. U slučaju bradavica, koristi se i kao lijek zbog svoje kiseline. Iscijedite sok limuna i nanesite ga na bradavice. Ostavite da djeluje pola sata pa isperite vodom. Ako želite još bolji učinak, nanosite ga dva puta dnevno, ujutro i navečer. U vrlo kratkom roku primijetit ćete rezultate.

Češnjak

Češnjak djeluje antivirusno na mnoge kožne probleme, a na bradavice djeluje u isto vrijeme i antibakterijski. Pokušajte s ovom biljkom i ubrzo ćete vidjeti rezultate. Recept za uklanjanje virusnih bradavica je vrlo jednostavan. Zgnječite četiri režnja češnjaka i kada dobijete pastu, premažite njome inficirano područje. Ostavite da djeluje tri sata pa isperite vodom. Ovime pokušajte svaki dan dok ne vidite rezultate.

Aloe vera

Najučinkovitija biljka u liječenju mnogih bolesti. Koristi se često kod oboljenja kože. U slučaju bradavica možete je koristiti do tri puta dnevno. Koristite prirodnu aloe veru bez dodataka. Iskoristite i lišće aloe te iscijeđenim gelom premažite bradavice. Koristite bar tjedan dana svaki dan kako bi došli do rezultata.

Autor: M.L., Foto: Maksym Bondarchuk/Shutterstock