Tretman orošavanja vagine

orosavanje

Jedan od novih popularnih tretmana za žene je orošavanje vagine. Žene na orošavanje odlaze ne samo iz estetskih razloga nego i iz zdravstvenih. Ovakav tretman liječi razne upale, djeluje povoljno na miome, ciste i odčepljuje neprohodne jajovode.

Žene na orošavanje odlaze kako bi zategnule vaginalne stijenke, no to nisu jedini razlozi ovakvog tretmana. Mnoge Hrvatice odlaze na ovaj tretman kako bi izliječile razne upale, odčepile jajovode, liječile endometriozu, nekontrolirano mokrenje i slično. Kažu da kod žena ovaj tretman potiče seksualnu želju.

Orošavanje je postupak ispiranja maternice, grlića maternice i vagine sa mineralnom vodom. Temperatura treba biti 36,8 stupnjeva Celzijevih. Ovim se postiže bolja prokrvljenost kože i na taj način je brži dotok kisika. Ovaj tretman traje oko deset minuta i potpuno je bezbolan.

U ovom postupku voda ulazi u vaginu kroz posebnu kanilu, a ta kanila na vrhu ima deset rupica. Ti mlazovi vode će isprati ravnomjerno stijenke vagine, a to će smiriti upale cervikalne i vaginalne sluznice. Ovaj tretman stopira, ili barem smanji obilan iscjedak koji je popraćen neugodnim mirisom.

Nakon tretmana možete imati kontrakcije mišića i osjećaj pritiska i po nekoliko sati, a to je znak da ste na dobrom putu za poboljšanje stanja. Tijekom tretmana se stvara hormon oksitocin, a on dovodi do kontrakcije maternice. Ta kontrakcija može biti slična onoj koju imate i seksualnom odnosu, no ovdje ne dolazi do pravog orgazma. Liječnici će preporučiti tretman orošavanja i za liječenje protiv sterilnosti.

Na društvenim mrežama se mogu pronaći razna iskustva vezana za orošavanje vagine, od zdravlja vagine i maternice, do dolaska do trudnoće. No ginekolozi ne preporučuju prečesto raditi ovaj tretman kako ne bi došlo do poremećaja ravnoteže u vagini.

Autor: S. G., Foto: Kuleczka/Shutterstock