Djevojka bivšeg muža – kako je prihvatiti

dvije žene

Razvod braka sve je učestalija pojava, a sa sobom nosi razorne posljedice koje malo koga ostave bez ožiljaka. Ako nemate djecu koja vas vežu za bivšeg supruga možete zaboraviti s vremenom i život će vam doći koliko toliko na staro. Jedino što će ostati je gorak okus u ustima na sjećanje prošlog braka. Ali imate li djecu, vi i vaš bivši suprug povezani ste do kraja života.

Međusobna viđanja i dogovori oko djece nikada neće prestati. A kada nađete partnera objašnjavanja s njime tko je i što je tek su nova drama. No, ako vaš bivši muž nađe drugu prije vas, tada se javljaju prave emocionalne drame. Kako da to prebrodite i sačuvate zdrav razum, slijedite ove savjete.

Ne uspoređujte se s njom

Niste više klinka i usporedbe s bivšima i sadašnjima bivšeg partnera nemaju smisla. Svaka žena je lijepa na svoj način i ima svoje vrline i mane. Zadržite svoje samopoštovanje visoko i ne razmišljajte o tome.

Zadržite pribranost

Možda je mlađa od vas, možda vam se ne sviđa njezino ponašanje… O čemu goda da se radi, vaša zadaća je da se brinete o djeci. Kada su djeca s ocem on će brinuti da su ona sigurna. Sve što vam smeta raspravite s bivšim mužem razumno i odraslo.

Ne govorite ništa ružno pred djecom

Možda vam je ona antipatična, možda mislite da želi iskoristiti vašeg bivšeg muža. O čemu god razmišljate nikako ništa negativno ne govorite pred djecom. Oni će sami krojiti svoj odnos i vi tu ne trebate intervenirati.

Izjadajte se prijateljici

Ako vas to pogađa jače nego što bi trebalo izjadajte se prijateljici, obitelji ili nekome od povjerenja. Suzdržite se od ljubomornih scena, prigovaranja i kukanja.

Pokušajte ostvariti prijateljski odnos

Ako je ta veza ozbiljna i vaš bivši suprug ima ozbiljne namjere s njom pokušajte prihvatiti situaciju i nju te zadržati koliko toliko prijateljski odnos.

Situacija u kojoj se nalazite vjerojatno nije ugodna, ali što otvorenije to prihvatite bit će lakše vama i vašoj djeci. Prigovaranjem, stvaranjem razdora i scena samo ćete tjerati djecu da biraju između vas i nje te spuštati svoje samopouzdanje. Vaš brak je gotov, on je krenuo dalje i vi to trebate prihvatiti i nastaviti sa svojim životom.

Autor: J.S., Foto: Luba V Nel/Shutterstock