Šminka za svečane prilike

svečana šminka

Ah proljeće! Doba kada smo na društveni kalendar ucrtale razne događaje poput vjenačanja, krizmi, prvih pričesti, vrtnih zabava i domjenaka. Bez obzira na vaš svakodnevni stil ipak za ovakve prigode ne prolazi baš bilo što i postoji jedna klasična elegancija u odijevanju pa tako i u make upu.

Nije prikladno ušetati na prijateljičino vjenčanje sa paletom duginih boja na kapcima, šljokicama na licu ili neonsko rozim ružem. Budite decentne i lijepe, ovo je ipak njen dan. Na vama je samo da istaknete svoju prirodnu ljepotu. Make up koji nosite u klub za ples do zore ovdje nije prikladan.

Imajte na umu da je potrebno sa sobom ponijeti i transparentni puder u kamenu, jer će ovaj događaj zasigurno potrajati i biti će potreban poneki mali popravak. Možemo početi. Savjetuje se naglašavanje ili usana ili očiju za posebnu prigodu. Nanesite svoju hidratantnu kremmu i podlogu kao i svaki puta do sada. Više pažnje možete posvetiti sloju pudera u kamenu kako bi duže izdržale bez nepoželjnog sjaja.

Možete iskoristiti i fiksatore za sjenilo koji će spriječiti nabiranje u kapcima ili pak kupiti papiriće koji upijaju masnoću, a make up ostavljaju netaknutim. Za ovakvu situaciju u redu je naglasiti jagodice više no inače. No ako ste odlučile naglasiti oči, a ne usne, ne pretjerujte.

Za make up sa naglašenim usnama na oči je dovoljno nanjeti sano nešto sjenila boje kože izvuči sigurnu tanku liniju tušem i nanjeti dva sloja maskare. Obraze slobodno zarumenite. Ovakav stil make upa odlično pristaje uz nježne haljine pastelnih boja ili čipku i blago valovitu kosu. Ako su usne istaknute možete kosu i zavezati u polupodignuti kovrčavi rep.

Isticanje očiju odličan je izbor za tamnije kombinacije odjeće. Pokušajte sa crnim, smeđim ili tamnoplavim smokey eyes, ili samo načinite gradijent nijansi na gornjm kapku, malo shimmera na most obrva i obraze i spremne ste. Možete povući crtu tušem i čak i staviti umjetne trepavice. Pri ovom odabiru usne ostavite neutralnima ili u vrlo nježnoj boji ruža ili sjajila. Možete ih čak i matirati.

Da biste bolje istaknuli svoju ljepotu lica, u tome vam od velike koristi može biti glamurozni makeup. To nije bilo kakav makeup jer se od ostalih razlikuje po svojoj eleganciji te istovremeno zrači senzualnošću i finoćom.

Ne nanosite previše šminke. Istaknite ono najljepše i koncentrirajte se na to da ova svečana prilika bude ugodno provedeno vrijeme sa ljudima koje volite. Nije potrebno čitavu noć provesti pred ogledalom popravljajući šminku. Lijepe ste baš ovakve kakve jeste. Uživajte u proljetnim slavljima sa osmijehom na licu.

Autor: L.K., Foto: Subbotina Anna/Shutterstock