Šminka za tamnu boju kože

tamni ton kože
Tamni ton kože, Foto: Maksim Toome/Shutterstock

Oh koje sreće ako ste rođene sa divnom puti boje karamele. Dok su plavuše uvijek percipirane kao zaigrane i djetinjaste u muškim očima tamnopute i tamnokose žene upravo su one kojima su u filmovima dodjeljivane glavne uloge velikih zavodnica i famme fatale.

Budite ponosne na svoju lijepu tamnu kožu. Kosa vam je vjerojatno tamnosmeđa ili crna, a što se tiče boje očiju kod vas to nije tako striktno određeno kao kod prirodnih plavuša. Tamnoputa žena će u većini slučajeva imati i tamnije oči, ali one mogu biti i plave i zelene.

Svaki dobar make up za cilj ima istaknuti ono što je na vama najljepše i sakriti male nepravilnosti. Stoga nipošto nemojte sakriti svoju kožu ispod slojeva podloge ili pudera u kamenu. Nanesite samo malo na kritična područja ili samo jednu točkicu veličine graška koju dobro razmažite kako biste ujednačili ten. Ne nanosite puder u kamenu na čitavo lice već samo mrvicu na T-zonu kako bi produžili trajanje šminke prije nego što zasjajite.

Ako su vam oči tamne iskušajte srebrno sjenilo posebice za svečane prilike. Smokey eyes sa zlatnim tonovima bit će potpuni pogodak za neku svečanu večeru ili izlazak. Ako ste sklone eksperimentima imamo izazov za vas. Slijedeći puta kada krenete sa prijateljicma van nanesite intenzivno tamnozeleno sjenilo. Duboke smeđe oči neočekivano dobro reagiraju na ovu boju.

Od rumenila najbolje će vam odgovarati ono prirodno rozo sa samo primjesama smeđeg bronzera. Kada vam koža potamni na ljetovanju, vi si možete dopustiti čak i da sam bronzer koristite u ulozi rumenila. Bronzeri su dosta intenzivni, posebice ako kist nije dovoljno velik, pa stoga svakako otpuhnite višak sa četkice prije nanošenja.

Odlučite li oči naglasiti samo tušem i maskarom usne ostavite u boji mesa za dnevne varijante, a za noćne opravdajte svoj status fatalne žene i nanesite crveni ruž. Prvilo o naglašavanju ili očiju ili usana još uvijek vrijedi, osim ako naravno niste kazališna glumica i vaša šminka mora biti vidljiva i onima u zadnjem redu.

Uživajte u svojoj koži, njegujte je i pokažite svijetu. Ne zaboravite je na ljetovanju zaštititi visokim faktorom jer je tamna koža sklonija stvaranju pjega nastalih fotooštećenjima.

Dvije ili tri boje sjenila za oči čine priču zanimljivijom i veselijom, a pored toga možete svima pokazati kako se znate igrati s bojama i ostvariti savršeno sjenčanje, koje je zaštitni znak poznatih vizažista.

 Autor: L.K., Foto: Maksim Toome/Shutterstock