Toplo hladno ponašanje u vezi

par na piću

Toplo hladno ponašanje u vezi nije neuobičajeno. Brojna znanstvena istraživanja do sada dala su rezultate da svi u nekom trenutku igraju ovakve igrice. Muškarci prednjače pred ženama igrajući toplo hladne igrice. Vjerojatno će svaki od njih ponekad u nekom trenutku odigrati nešto što će natjerati njihovu partnericu da se zamisli i u njihovom slučaju poželi ih još više.

Ako se nalazite u ovakvom odnosu, morate zadržati hladnu glavu. Iako je ovakvo ponašanje jako iritantno, ako ćete donijeti neku ishitrenu odluku poput slanja velikog broja poruka, zvanja ili histeričnog vikanja, vjerojatno nećete postići ništa. Sve to još će više goditi ego muškarca koji vas je i doveo u ovo stanje, a vi ćete ispasti frustrirani i histerični.

Važno je ne vraćati ovakve igrice jer biste u slučaju prekida veze mogli kriviti sebe. Razlog više zašto ovo ponašanje nije dobro vraćati je taj što time niste svoji u vezi, vaša osobnost se gubi. I na kraju, tako biste se mogli dovesti u začarani krug koji ne vodi ničemu. Budite pameti i ponašajte se zrelo, ako to već ne možete očekivati od druge strane.

Ako se nalazite u ovakvoj vezi, nemojte se opterećivati i pokušati shvatiti o čemu vaš partner razmišlja i što ga navodi tom ponašanju jer to nikada nećete uspjeti saznati. Postoje brojni razlozi (posao, obiteljski problemi, financijski problemi…), a vrijeme će reći svoje. Dajte mu maksimalno dva mjeseca od upoznavanja da bi razvili prisniji odnos. On bi se u tom vremenu trebao opustiti i prepustiti. Ako se to ne dogodi, vrlo vjerojatno i neće.

Ako želite pravu ljubav i nekoga tko će uvijek biti uz vas, možda to tražite u krivoj osobi. Porazgovarajte s njim, a ako vam i sam prizna da nije spreman za pravu ljubav, krenite dalje.

Postoje i oni slučajevi kada nakon dugogodišnje veze želimo malo začiniti odnos pa pažnju tražimo igrajući ovakve igrice. Iako ćemo možda uspjeti nešto malo pokrenuti, ovo nije pravi način da vratimo svoje samopouzdanje i da se osjećamo bolje. A još je gore ako nam takvo ponašanje prijeđe u naviku. Vrlo vjerojatno će to drugoj strani nakon nekog vremena dosaditi i neće više biti zanimljivo.

Iako mnogi misle da je toplo hladno ponašanje u vezi poželjno jer može uzburkati nove strasti, istraživanja pokazuju da partneri koji si često priušte ovakve igrice završe prekidom. Isto tako istraživanja su pokazala da ima onih koji čak pet puta u tjednu igraju ovakve igre, što naravno nije nimalo pohvalno.

Ako ste već odlučili biti s nekim, onda uživajte u obostranoj ljubavi, a da ne u scenariju koji ste smislili u svojoj glavi i kojim ćete postići kontra efekt. Nitko ne voli hladne i nezainteresirane osobe, a pogotovo ako ovakvi osjećaju dolaze od nekog s kim smo u vezi i tko bi nas trebao voljeti.

Autor: M.L., Foto: AISPIX by Image Source/Shutterstock