Tko treba napraviti prvi korak

darivanje cvijeća

Vrijeme Romea i Julije je prošlo i danas je u ljubavnim odnosima sve dopušteno. Stoga više nije neuobičajeno da žena priđe prva muškracu i da mu do znanja da joj se sviđa. Mnogim muškarcima će to imponirati i hraniti im ego, no postoje još uvijek oni tradicionalni koji ipak više vole sami prići ženi. Tako oni navode čak i to da im je činjenica da im žena priđe prva čak i odbojna.

Kako god pogledali, u ljubavni nema pravila. Pogotovo u samom njezinom začetku. Toplo hladne igrice, te mnoge druge žensko – muške zavrzlame oduvijek su bile prisutne i zbunjivale su kako žena tako i muškarce.

No, dok je nekima svejedno tko će prvi prići, nekima više odgovara jedno, nekima drugo, mi ćemo se usredotočiti na pobijanje tvrdnje kako bi žena trebala prići muškarcu i kako ako je muškarac zainteresiran znat će što treba učiniti.

Naravno, postoje male iznimke u tome zavisno o kakvom se tipu muškarca radi i kakav mu je trenutni život, ali većina dosadašnjih istraživanja dala nam je do znanja da ako vam muškarac ne priđe – njemu baš i nije stalo.

Nemojte mu prići prvi. Ako mu je stalo do vas i sviđate mu se, muškarac će doći do vas. Ako mislite da imate kontrolu ako vi zovete njega, varate se. Pozove li on vas na izlazak prvi, tako ćete stvoriti kontrolu jer ćete znati da mu se sviđate. Tada možete kontrolirati i usmjeravati cijeli izlazak.

Nemojte misliti da je baš muškarac koji vam se sviđa ranjiv, ne zna što radi i treba mu poticaj. On je imao život i prije vas. Planirao ga je i pozivao žene van. Isto tako ako se već duže vrijeme nalazite i on nikako da učini prvi korak i pozove vas na zajednički izlet ili vas ne spominje u budućim planovima, vjerojatno ni neće. Da mu je stvarno stalo, našao bi vremena za vas i uvrstio vas u zajedničke planove.

Ako se viđate samo u kasnim večernjim satima, tu nešto nije u redu. Ako muškarac nikako ne napravi prvi korak i pozove vas na druženje po danu pa makar na kavu ili kod sebe, nemojte ni vi prvi spominjati. Rađe se povucite jer očito da nije spreman učiniti taj korak da vam otkrije jedan dio svoje intimnosti.

Zovete li ga jednom na izlazak, a on kaže da ima posla, i to je moguće. No, ako se ista stvar dogodi i drugi i treći put, odustanite. On vam jasno pokazuje da nije baš zainteresiran jer bi vas u suprotnom već i sam zvao.

Postoje i oni s kojima vam je odlično, a i sami to priznaju, no nikako nisu spremni za ozbiljnu vezu. Sve je divno i krasno no on nikako ne može sam sebi priznati da ste u ozbiljnoj vezi. Bježite od njega što prije jer vjerojatno za to nikada neće niti biti spreman.

Iako nema ništa loše niti u tome da vi prvi pristupite muškarcu, činjenice govore da će svaki zainteresirani pristupiti vama. No, kako u ljubavi nema pravila, ništa vas ne sputava da ove tvrdnje odlučite uspješno pobiti.

Autor: M.L., Foto: conrado/Shutterstock