Kada je vrijeme za prekid veze

prekid veze

Nitko u ljubavnu vezu niti brak ne ulazi razmišljajući o kraju. No možda bismo trebali na početku veze sami sa sobom porazgovarati i reći si koje situacije i koja ponašanja od strane sada idealnog partnera nisu dobra i preko čega ne bismo trebali prelaziti. Kada je vrijeme za prekid veze?

Možda kada bi dok još niste ušli u neki začarani krug zajedničkih godina, navike i toliko toga prošli skupa, trebali sastaviti popis preko čega ne bi trebali prijeći.

Realno, svi se u dugogodišnjim vezama i braku promijene. Neki na bolje, neki na gore. No činjenica je da ne možemo ostati isti s 20 i sa 35 godina. Život nas mijenja htjeli to mi ili ne.

No kako znati kada je vrijeme da stavimo točku na taj odnos i okrenemo se bez grižnje savjesti. Kako znati kada je vrijeme za prekid?

Nestao je osjećaj povjerenja

Povjerenje je ključno za bilo koji ljudski odnos. Ako nemate povjerenja u svog partnera u koga biste trebali imati?  U susjede? Naravno da ne. Povjerenje se gradi godinama a uništi ga se u sekundi, no ukoliko su obje strane spremne na trud i rad možete povjerenje vratiti. Ukoliko nisu obje strane raspoložene za rad na vračanju povjerenja stvar je jasna.

Odnosi su se toliko poremetili da više niste niti prijatelji

Nema partnerskog odnosa ako nema prijateljskog odnosa. Ako niste barem prijateljski naklonjeni jedno drugome, kako si onda želite dobro međusobno? Kako živjeti s osobom koja vas ne podnosi ili koju vi ne podnosite?

Nema komunikacije

Bez razgovora nema ni odnosa. Svako živo biće ima potrebu komunicirati, ukoliko vaš partner nema potrebu razgovarati s vama ili vi nemate potrebu razgovarati s njime stvari su alarmantne.

Trenuci nježnosti su rijetkost i uvijek nakon toga zažalite

Usputni seks dogodi se svima, ali to ne bi trebao biti dobar znak u vezi ili braku. Ukoliko vam se seks događa iz potrebe jer ste osuđeni jedno na drugo, to nikako nije odnos iz ljubavi niti ga treba nastavljati. Takav seks je jednak seksu sa strancem.

Ukoliko se loše stanje među vama vuče mjesecima, a možda i godinama, stvari se neće promijeniti makar vi čekali još deset godina. Samo će vam ostati žaljenje što ste tolike godine proveli u nesretnoj vezi.

Autor: J.S., Foto: lenetstan/Shutterstock