Što se muškarci boje reći ženama

muškarci žene

Postoje neke stvari koje svakom muškarcu smetaju kod njegove žene, no nikad joj to ne kaže. U nastavku vam donosimo koje su to stvari koje im smetaju, a koje se boje reći.

Zvala me bivša

Žene su jako nesigurne i nepovjerljive, kada je u pitanju bivša cura. Koliko god veza između njenog dečka i nje bila gotova te nema više osjećaja. Samo ako je zvala da pozdravi i čuje kako je, dovoljno je da žena bude nesigurna. Da se ne bi svađali oko toga, mnogi muškarci takve stvari radije prešute, zbog čega je njihova partnerica još sumnjivija, jer ne zna što sve skriva u svom mobitelu, a zna da joj nije rekao sve.

Nemam novaca

Da, i muškarci mogu biti bez novaca, bez obzira koliko se uvijek od njih očekuje da oni plate sve račune. Ponekad čak i imaju novaca, no ne toliko koliko bi njegova partnerica mogla potrošiti. Iz tih razloga mnogo njih ulazi u dugove, samo kako bi partnerica imala sve što joj treba.

Daj mi prostora

Kada muškarac zašuti i povuče se, to znači da mu treba malo prostora i predaha za njega. Naravno, većina žena odmah pomisli kako ju njen muškarac više ne voli i kako njegova ljubav prema njoj umire. Ali muškarac ne zna reći riječi koje njoj odgovaraju, poput  “Ljubavi, volim te i uživam u tvom društvu, ali ponekad trebam vrijeme da budem sam. Opusti se, ne idem nikuda.”

Ja nisam tvoj tata

Žene uglavnom očekuju od svojih muškaraca da se ponašaju poput njihovih očeva. Bilo da je razlog ne prisutnost oca u njihovom životu ili prisutnost oca uz puno ljubavi, kako god, one žele da se nastavi uloga oca. No, ona bi trebala prestati sa tim očekivanjima, jer njezin partner nije njezin otac i ne treba ju podizati i tretirati kao djevojčicu. Njen partner je osoba s vlastitom osobnošću i treba ju tretirati kao ženu te joj biti partner u životu.

Možemo li imati malu svadbu?

Žene su te koje od malih nogu sanjaju o svom vjenčanju te o svakom detalju na njemu. I sada kada je došlo to vrijeme i kada je pronašla pravog partnera, baš i nema toliko novaca da ostvari na vjenčanju sve što je željela. Ono što bi žena trebala shvatiti je da je vjenčanje važno, ali brak je važniji. Možete imati i malo vjenčanje koje će biti puno ljubavi i koje će vam značiti više od ičega. Nemojte započeti zajednički život ulazeći u dugove zbog vjenčanja.

Kako je ova žena lijepa

Svijet je pun lijepih žena, čak i kada je on u braku, te lijepe žene i dalje hodaju ulicom. Nema ništa loše primijetiti lijepu ženu, pa čak ju i iskomentirati. Sve je opravdano ukoliko ne dođe do flerta zauzetog muškarca. U redu je da muškarac pohvali izgled druge žene, ali prije toga mora svoju ženu obasuti komplimentima, kako bi ovo prihvatila.

Volio bi da si malo više ambiciozna

Mnogi muškarci vole da su njihove žene ambiciozne i da napreduju. Oni vole sa svojim ženama razgovarati o raznoraznim temama i voditi razne debate. No, ukoliko se žena ulijeni i godinama ništa ne napravi po tom pitanju, te ostane ista kao i na početku, muškarcu bi to moglo dosaditi, te bi mogao pronaći drugu žensku osobu s kojom će moći razgovarati.

Malo si debela

Muškarcima je jako teško reći svojim ženama da imaju viška kilograma i da bi trebale napraviti nešto po tom pitanju. Najviše zato jer se boja da ne povrijede ženine osjećaje, i da ona ne shvati sve krivo. A zapravo jedino zašto bi joj to rekli je njeno zdravlje.

Volio bi da si više zainteresirana za seks

Mnoge žene očekuju od svojih muškaraca vjernost, no one same nisu u stanju ispuniti bračnu dužnost. Znaju biti toliko dosadne, krute, ograničenih razmišljanja, itd. Takve žene nikada ne iniciraju spolni odnos, ne nose seksi haljine ili donje rublje kako bi impresionirale svog muškaraca, njima je to potpuno nebitno. Takve žene su uvijek umorne, uvijek imaju isprike, a poneke zaborave na muškarca, čim dođe beba u obitelj.

Molim te nemoj me požurivati 

Za ženu je jako bitno u kojem smjeru ide njihova veza, ali ne bi trebala svog muškaraca zbog toga požurivati, uporno se uspoređujući sa svojim vršnjacima. Ljubav nema formule i nije izgrađena u jednom danu, te ponekad nije potrebno da muškarac sve sam shvati.

Niti jedna veza nije ista. Neki hodaju tri mjeseca pa se vjenčanju, neki hodaju 3 godine pa se vjenčaju, a neki hodaju i po 13 godina pa se vjenčaju. Razgovori o prelasku vaše veze na višu stepenicu, treba započeti kada ste oboje spremni na to. Znači ne kada je muškarac prisiljen da zaprosi ili kada je žena prisiljena da kaže “da”.

Ne uspoređuj me sa svojim prijateljima 

Mnoge žene cijelu svoju vezu i svog muškarca uspoređuju sa vezama svojih prijateljica i njihovim muškarcima. Žene uglavnom onda komentiraju rečenice poput “Ja bi voljela da mi imamo ovo ili ono” omalovažavajući njihovu vezu, ili “Ja bi voljela da smo mi poput njih”.. Muškarac se tada osjeća neprihvaćeno i odbačeno, ali ne zna kako reći svojoj ženi da je posebno i ono što oni imaju.

Kako god, žene pustite malo svoje muškarce da izraze svoje mišljenje i da rade onako kako im odgovara, jer ćete oboje onda biti sretniji, dobivajući ono što želite. Od muškarca ćete onda dobiti potpunu ljubav i poštovanje, a to je ono što zapravo želite.

Autor: A.Z., Foto: Poznyakov/Shutterstock