Ravna kosa i velike kovrče

svečana frizura

Svaka žena na svoj način voli nositi kovrče, ravnu kosu ili neku drugu frizuru koja je čini sretnom i lijepom. Vjerojatno ste bar jednom imali potpuno kovrčavu kosu koju vam je napravila frizerka ili vi sami i uz koje ste zasjali u punoj snazi.

Također je i velik broj žena imalo u potpunosti ravnu kosu koja ih je činila ozbiljnim, uređenim i važnim i koja im je puno značila taj dan kad su je napravile.

Ovoga puta vam donosimo sasvim drukčiju, ali ipak tako blisku frizuru koja je vrlo zanimljiva načinom kojim se radi.

Osim toga što je zanimljiva, ova frizura je i vrlo jednostavna za praviti ako ste barem jednom napravili navedene frizure u obliku kovrča ili potpunu ravnu kosu.

Za početak je bitno da je kosa svježe oprana kako bi se mogla lijepo definirati i kontrolirati frizura. Kosu operite šamponom pa zatim balzamom kako bi bila što lakša za počešljati.

Kosu sušite fenom na što nižoj temperaturi kako je ne biste oštetili visokom temperaturom. U feniranju vam od velike pomoći može biti i četka za feniranje koja savršeno ravna kosu kako god vi to želite.

Na red dolazi oblikovanje kovrča koje bi trebale biti što veće. Postoje dvije metode uz koje možete doći do takvih kovrča. Jedna je ta da vam mogu poslužiti veliki vikleri i koje biste trebali postaviti do sredine glave.

Važno je znati da sredina glave treba biti ravna, a ostali dio je namijenjen za kovrče. Viklere ostavite da nakovrčaju kosu nekoliko sati te ih prosušite fenom kako bi rezultat bio što kvalitetniji.

Druga metoda koja je brža je kovrčanje kose figarom ili peglom. Figaru u tom slučaju bi trebao imati što deblji grijač kako bi i kovrče bilo što veće. Prije upotrebe figara ili pegle za kosu na kosu nanesite zaštitni preparat protiv topline.

Kosu zatim pošpricajte lakom za kosu u srednjim količinama kako bi bila što postojanija. Ovakva frizura je vrlo zanimljiva i odlična za svečane trenutke i važnije događaje kada biste voljeli izgledati glamurozno i svečano.

Autor: A.B., Foto: dpaint/Shutterstock