Frizure za dijamantno lice

dijamantno lice

Uvijek je bitno odrediti pravu frizuru za svaki oblik lica kako bi lice došlo do izražaja, a frizura bila postojana i lijepa. Donosimo vam sve frizure koje odlično pristaju uz ovalno ili dijamantno lice kako biste ih zadovoljno mogli nositi i biti u trendu.

Za ovalni ili dijamantni oblik lica je poznato da se uz njega mogu nositi zaista mnogi načini frizura koji odlično stoje. Upravo zbog toga nećete trebati pretjerano misliti koja vam dužina kose najbolje odgovara te da li je kosa puna volumena ili nije.

Osim što je dijamantni oblik lica vrlo zahvalan, osobe s ovakvim oblikom lica često izgledaju mladoliko. Tajna se krije u proporcionalnosti crta i oblika lica.

Kako biste saznali imate li vi dijamantno lice, uspravno se stanite i dobro se pogledajte u ogledalo. Kod dijamantnog lica čelo je uže, obrazi širi, a brada je sitnije građe. Ipak, frizeri preporučaju izbjegavanje volumena kose na području jagodica kako lice vizualno ne bi izgledalo preširoko.

Vrlo dobar odabir frizura kod dijamantog lica bile bi frizure sa slojevitim šišanjem bilo da se radi o kraćoj ili dužoj kosi.

Imate li šiške i dijamantno lice, preporuča se nošenje šiška na stranu kako biste lijepo mogli uokviriti svoje lice i kako bi ono moglo što bolje doći do izražaja.

Kod dijamantnog lica s kosom se zaista možete i poigrati jer slobodno sami možete vidjeti gdje treba dodati volumena, a gdje ga treba postepeno oduzimati.

Tako vrijedi pravilo ako primijetite da volumen ipak nedostaje na tjemenu, nadodajte ga pomoću češlja za volumen te pomoću raznih preparata koji su napravljeni za dobivanje volumena kose.

Isto tako, primijetite li možda da je lice ipak preusko, nećete pogriješiti dodate li dužinu kose i volumen na taj dio lica.

Ako nemate vremena za nešto kompliciranije frizure, uvijek se možete odlučiti na nježne valove u kosi ili vaš odabir može biti jednostavna opuštena punđa koju je potrebno napraviti samo u par pokreta.

Autor: A.B., Foto: Yeko Photo Studio/Shutterstock