Ljubavne veze na poslu

poslovni odnosi

Ljubav na poslu može biti prednost u tome što vi i partner idete skupa na posao, zajedno ste tijekom dana i dijelite poslovne ideje. Pomažete si u problemima koji vas muče, surađujete i motivirate jedno drugo. No. kada se u ljubavi pojave problemi, pojave se i na poslu. Donosimo vam nekoliko rizika kod miješanja ljubavi i posla i zašto biste trebali dobro razmisliti prije nego pristanete na spoj s kolegom.

Dekoncentracija

Većina ljudi kada je friško zaljubljena sve misli usmjerava na osobu u koju je zaljubljena. Teško se koncentrirati kada ste cijeli dan uz tu osobu. Dok na nekoga zaljubljenost djeluje motivirajuće, za druge zna djelovati potpuno drugačije i demotivirati i dekoncentrirati.

Bez privatnosti

Ljubav na poslu pod povećalom je javnosti i što god se događa između vas i partnera vidljivo je i vašim poslovnim suradnicima. Sve male trzavice i nesuglasice koje biste inače ostavili iza sebe odlaskom na posao ovako nosite za sobom čitav dan.

Politika firme

Ako je u firmi zabranjeno da zaposlenici izlaze jedni s drugima mogli biste se naći u problemu i jedno od vas bi moglo izgubiti posao. Ako si ne želite komplicirati život radije preskočite ovu vezu.

Dosada

Jedan od vrlo velikih problema u brakovima i dugim vezama je rutina i dosada koja se ušulja u odnos između dvoje ljudi. No kada par još i radi skupa, dosada dolazi do izražaja vrlo brzo jer nema one odvojenosti kada ste svatko na svom poslu. Nema tema koje jedno drugome pričate kada se vratite s posla.

Ljubomora

Na poslu radite skupa, ali i surađujete s drugim ljudima. Vidjet ćete svog partnera kako razgovara s kolegicama, kako se s njima šali, ali i vaš partner će vidjeti vas kako šarmirate kolegu da vam pomogne oko nekog problema na kojem surađujete. Sve one sitnice koje vaš partner ne zna sada će mu biti vidljive.

Nejednakost

U današnje vrijeme još uvijek su velike razlike između muškaraca i žena čak i na istim radnim mjestima. Žene su podcijenjene i puno im je teže u poslovnom svijetu. To s vremenom može postati problem u vašem odnosu i unijeti nemir i nezadovoljstvo.

Autor: J.S., Foto: StockLite/Shutterstock