Taheebo čaj

taheebo šalica čaja

Taheebo čaj je kao lijek kod naroda Inka i plemena koja žive na jugu američke prašume prepoznat od davnima. Dolazi iz skore drveta Tabebuia avellanedae, a postiže visinu od čak 90 metara. Obično raste u američkim prašumama.

Radi se o iznimno čvrstom i otpornom drvetu koje ima korijene položene u duboko u tlo. Ne smeta mu vjetar niti bilo koji drugi loši vremenski uvjeti jer je jako čvrsto. Iako stablo obično raste u vlažnim područjima, nikada nije zabilježen napad štetočina kao što su mikrobi ili gljivice.

Taheebo čaj se koristi radi iznimne ljekovitosti i pozitivnih učinka na zdravlje. Liječi brojne bolesti i loša stanja tijela.
Pokazao se učinkovit kod liječenja bolesti dišnih puteva uzrokovanih prehladama i gripom, kod raznih drugih virusnih infekcija, lišajeva, upala mjehura i prostate. Liječi proljev. Koristi se za liječenje astme, anemije i dijabetesa. Valjda spomenuti i da je vrlo cijenjen kod liječenja raka, svih oblika, a posebice leukemije, a zahvaljujući sastavu velikog broja vitamina i minerala jača imunitet, potiče apetit te pomlađuje tijelo i vraća mu vitalnost. Konzumiranje Taheebo čaja otvara žlijezde lojnice što znači da uklanja toksine i ostale štetne tvari iz organizma.

Za konzumaciju je jako bitno da se pravilno koristi jer tako možemo na najbolji način iskoristiti njegove blagodati bez zabilježenih štetnih nuspojava na tijelo. Uočena su poboljšanja kod mnogih oboljelih, a smatra se da je on i prirodni antibiotik. Pijenjem čaja, potaknut ćemo tijelo da se samo bori protiv štetnih bolesti.

Taheebo čaj se priprema tako da se u litru vruće vode doda jedna velika žlica kore ovog stable te se kuha 5 minuta. Ostavite ga da tako da odstoji 25 minuta te ga procijedite. Kora će u tom periodu pustiti sva ljekovita svojstva. Važno je da ga pripremate u staklenoj posudi i da ne dođe u dodir s metalima. Upravo zato, koristite drvenu, plastičnu ili staklenu žlicu prilikom stavljanja kore u vodu. Ocijedite ga kroz gazu ili kroz plastično cjedilo. Čaj je jako ukusan blagog okusa vanilije. Preporučuje se dnevno popiti najviše do 4 šalice Taheebo čaja, a da bi osjetili poboljšanje bit će dovoljno i samo jedna šalica dnevno.

Pošto može oslabiti zgrušavanje krvi ne preporučuje se piti prije operativnih zahvata.Također, nemojte pretjerati s njegovom konzumacijom jer bi prevelike količine mogle uzrokovati proljev, mučninu, vrtoglavicu i povraćanje.

Pripremite ovaj ukusan i ljekovit čaj koji ima tolike snažne ljekovite učinke na zdravlje. U povijesti su ga koristile mnoge poznate osobe. Gandhi je vjerovao u iscjeliteljske moći šalice ovog čaja, dok ga je ruski car koristio svakodnevno za dugovječnost i vitalnost.

Autor: M.L., Foto: Andre Helbig/Wikimedia