Što učiniti kad vam se cura duri

Cura se ljuti na dečka, Foto: Martin Novak/Shutterstock

Muškarci će se složiti u jednom – za njih su žene često čudne i ljute se na njih bez razloga. Ono što oni niti ne dožive, žene preuveličaju i od toga naprave cijelu znanost. No, gledajući sa znanstvene strane, žene imaju daleko izraženiju emocionalnu inteligenciju od muškaraca. Upravo zbog toga, sve shvaćaju osobnije i lako se naljute ako im nešto nije po volji. Isto kao što će svaki muškarac reći da se žene ljute bez razloga, tako će i svaka žena glasno izjaviti da uvijek postoji razlog zašto se ona ljuti.

Ljuti se jer je muškarac nešto napravio

S ovom vrstom ženskog durenja susreo se svaki muškarac u vezi. Takve situacije gotovo uvijek nastupaju iznenada, a djevojka najednom prekine komunikaciju i odgovara bahato. Ovaj način ljutnje najčešće se javlja u društvu ili tijekom izlaska kada je muškarac rekao ili učinio nešto što po njezinom nije smio.

Što možete učiniti

Za početak teško je reagirati isprikom jer ustvari ne znate niti što ste točno učinili i u čemu ste pogriješili. Nema gore stvari od ispričavanja za nešto za što ni ne znate da se dogodilo.

Najbolje bi bilo da reagirate smireno i promišljeno. Priđite joj i recite da ste primijetili promjene u njezinom ponašanju. Pitajte jeste li za to vi krivi i što možete učiniti kako biste ispravili situaciju.

Ljuti se nakon svađe

U ovom slučaju znate koji je konkretan razlog njezine ljutnje. Dakle, posvađali ste se oko nečega i niste uspjeli doći do rješenja. U ovom slučaju očekujte da će se ljutiti još neko vrijeme. Ako razlog svađe nije bio ozbiljan, postoji mogućnost da će se odljutiti nakon nekog vremena i vratiti na staro. Ali budite oprezni, ako problem nije riješen, nikada ne znate kada može ponovo buknuti.

Što možete učiniti

Dobro razmislite o problemu, koji je njegov uzrok te kako ga možete popraviti. Što možete učiniti vi sa svoje strane? Važno je da dođete do kompromisa kako biste riješili situaciju. Budući da je kompromis najbolje rješenje, ponudite ga i pokušajte ponovo pričati o problemu.

Ljuti se s razlogom

Ako se djevojka ljudi zbog valjanog razloga i vi ste glavni krivac problema, radi se o nešto drukčijoj situaciji. Budite svjesni da ste glavni krivac i s tim ćete se morati nositi.

Što vam je činiti

Dajte djevojci vremena da se smiri i razmisli o svemu. S vremenom će i ljutnja splasnuti i moći ćete lakše razgovarati. Dok čekate da se tenzije smire, smislite dobar način kako se ispričati. Poigrajte se maštom i uložite najbolje adute. Znate što vaša partnerica voli i koje su njezine želje. Buket lijepih ruža, odlazak na wellness ili lijepa večera, sve je na vama.

Autor: M.L., Foto: Martin Novak/Shutterstock