Kako se ispričati djevojci ili ženi

Isprika djevojci, Foto: Robert Kneschke/Shutterstock

1. Morate biti svjesni oko koje se stvari ispričavate pa to i naglasite, poput: “Znam da sam te povrijedio što sam došao sat vremena kasnije na naš spoj/večeru/i slično.”

2. Objasnite zašto ste učinili to što ste učinili. Ako imate valjan razlog, ne koristite to kao izgovor nego kao objašnjenje. Ako nemate valjano objašnjenje ili ste privremeno bili idiot, to i priznajte. Kažite: “Morao sam raditi duže nego što sam mislio, ali sam ti trebao to odmah javiti kad sam shvatio da ću kasniti.” ili “Izgubio sam pojam o vremenu. Bio sam neoprezan i nisam obraćao pažnju koliko je sati.”

3. Recite joj kako se osjećate zbog toga što ste ju razočarali. Sada je vrijeme da pokažete svoje žaljenje. Recite joj: “Osjećam se stvarno loše što sam zakasnio. Ne mogu vjerovati da sam ti to učinio. Jako mi je žao.”

4. Kažite joj da ćete joj se iskupiti i to stvarno napravite. Recite joj: “Potrudit ću se obraćati više pažnje na naše planove. Rezervirao sam stol u tvom najdražem restoranu sljedeći vikend/kupio ulaznice za kino/nešto drugo.”

5. Gledajte ju u oči dok joj to govorite, a neće štetiti ni ako ju zagrlite. No, budite sigurni da vam je stvarno žao prije nego učinite bilo što od ovoga. Ako osjećate da ona radi preveliku stvar od toga i ne znate zašto joj to toliko smeta, ona će primjetiti da je vaša isprika neiskrena i razljutiti ćete ju još više.

Foto: Robert Kneschke/Shutterstock