Što su afirmacije

što su afirmacije

Jedna od najmoćnijih strategija lijepog života je razvijanje pozitivnog razmišljanja. Uz pomoć tehnika afirmacije, pozitivnog razmišljanja i vizualizacije sve je moguće. Saznajte što su afirmacije. Želite li znati kako biti uspješan, vrijeme je da istražite metode koje potiču moć pozitivnog razmišljanja.

Upravo se uz ove metode stječe pozitivan i snažan stav prema životu koji je neophodan za dobro zdravlje i uspjeh. Pozitivnost uvijek može poraz pretvoriti u uspjeh nakon čega se taj uspjeh ponovo diže na još jednu razinu.

Gotovi svi uspješni ljudi nesvjesno ili svjesno koriste tehnike pozitivnog razmišljanja, a sve te tehnike su dostupne svakoj osobi na ovom svijetu.

Afirmacija je zapravo svaka riječ koju izgovarate i svaka misao koja vam padne na pamet. Upravo je unutarnji dijalog osobe koji vodi u sebe tijek afirmacije.

Mislima i riječima osoba stalno nešto utvrđuje i tok afirmacije stvara životno iskustvo u svakom trenutku. Uz pomoć pozitivnih izjava koje imaju utjecaj na uvjerenje u našoj podsvijesti, može se utjecati na negativno razmišljanje i zamijeniti ga pozitivnim. Način stvaranja afirmacija je vrlo važan.

Afirmacije funkcioniraju, zbog čega nije lako pronaći tehniku osobnog razvoja ukoliko se one ne koriste. Kada osoba odluči da će ih ponavljati i da će u njih vjerovati podsvijest će ih biti prisiljena prihvatiti.

Podsvijest najčešće odabire lakši način, a to izbjegavanje promjena i ostanak pri starim uvjerenjima. To se lako prepoznaje po negativnom osjećaju koji je jak i koji se osjeti prilikom izgovaranja pozitivnih afirmacija.

Ali to je faza koju prolaze svi zbog čega nema razloga za brigu. Kontinuiranim ponavljanjem afirmacija sa željom i vjerom uvijek može nadjačati i ono najsnažnije opiranje.

Kada se osoba osjeća lijepo i veselo ponavljajući afirmaciju, znači da ju prihvaća i da počinje vjerovati u nju. Upravo je to znak da je počela djelovati na osobu.

Afirmacije reprogramiraju način razmišljanja, zamjenjuju nefunkcionalna vjerovanja s novim pozitivnim načinom razmišljanja i mijenjaju pogled na svijet.

Afirmacijom pozitivne promjene dolaze prirodno i lako, a nova razmišljanja se odmah odražavaju u vanjskom životu. Osoba nakon nekog vremena promjene počinje doživljavati na svim aspektima svog života.

Tko god želi može početi s promjenama u bilo kojem trenutku, a nakon samo kratkog vremena osjetit će da je učinio nešto pozitivno, nešto će utjecati na život i okrenuti ga u pravom smjeru. Važno je znati kako vjerovati u sebe, da bi stvorili što više šanse za pozitivne događaje u svom životu.

Autor: A.Z., Foto: Supri Suharjoto/Shutterstock