MSM prah – ljekovita svojstva i upute za korištenje

msm prah za kožu

MSM prah je organski sumporni spoj pun ljekovitih svojstva, a prirodno je proizveden u ciklusu kiše. Pronaći se može u mnogim namirnicama, ali se brzo gubi za vrijeme kuhanja. Biološki aktivni sumpor pomaže tijelu da ostane energično i mlado, a kako tijelo stari s nedostatkom esencijalnih hranjivih tvari u prehrani, tijelo postaje ukočenije te se energija usporava.

MSM prah

Postoji puno prednosti ljekovitog MSM praha, a koje su to i kako ih koristiti, donosimo u nastavku. Ne treba zaboraviti da je prah još jedan dokaz kako ne treba ignorirati brojne prednosti prirode koje mogu pomoću u njezi cijelog tijela za vanjsku i unutarnju ljepotu.

Za proizvodnju kolagena potreban je prah u kombinaciji s vitaminom C, kako bi se izgradilo novo zdravo tkivo. Ukoliko dođe do gubitka kolagena, to će rezultirati ispucalom i suhom kožom, punom bora. Može poboljšati zdravlje kože i normalizirati stvaranje kolagena.

Iz tijela pušta toksine, te za to vrijeme radi mjesta za ulazak hranjivim tvarima, koje propušta unutra. Razbija loš kalcij u tijelu za koji je poznato da je glavni uzročnik degenerativnih bolesti.

Učinkovit je kod poboljšanja gipkosti zglobova, te može proizvesti mišićno tkivo i fleksibilnu kožu, što će dovesti do povećanja ukupne fleksibilnosti.

Pomaže kod bržeg zacjeljivanja jer povećava sposobnost tijela da eliminira otpadne proizvode, čime će se osloboditi energija i ubrzati oporavak, dok će mliječna kiselina uzrokovati bol u tijelu.

Prah je odličan za njegu kože jer joj vraća vlagu. Ako imate problema s kožnim bolestima i htjeli bi znati kako liječiti psorijazu, možete pokušati s prahom. Kombinacija odgovarajuće kreme i praha pomaže koži da zadrži elastičnost i smanjuje njeno pucanje i ljuštenje. Koristi se i za dermatitis, osip i akne.

MSM prahom možete ojačati nokte i kosu, tako što će prah tijelu davati potrebne tvari i snagu za proizvodnju keratina i kolagena, koji su nužni za proizvodnju zdravih noktiju i kose. Rezultati su vidljivi već nakon samo nekoliko tjedana od primjene.

Od svih zadataka u tijelu, probava je najzahtjevnija jer zahtjeva više energije od bilo čega. MSM prah će povećati apsorpciju hranjivih tvari, zbog čega će se manje energije trošiti za vrijeme probave, pa će biti lakša.

Možete ga upotrijebiti i ako imate probleme s alergijama jer su istraživanja pokazala da svi koji su barem mjesec dana uzimali prah, smanjili su simptome alergija.

Sve je popularniji kod sportaša budući da pomaže kod brze i učinkovite regeneracije tijela te kod ozlijeđenih zglobova utječući pozitivno na njihovu fleksibilnost.

Poznati prah možete pronaći u obliku praha ili kapsula, a za najbolje rezultate se preporučuje koristiti prah, koji se dodaje u sok ili vodu. Najbolje je započeti s jednom žličicom nakon čega će uslijediti rezultati.

Autor: A.Z., Foto: Olga Ekaterincheva/Shutterstock