Što je vitamin B17

vitamin b 17 u kupinama

Vitamin B17 je prirodni sastojak koji se može pronaći u mnogim namirnicama, a otkriven je u gorkom bademu. U većim količinama se može pronaći u trešnjama, košticama šljive, jabuke i kruške, mung dalu, bobu, indijskom oraščiću, divljim kupinama, ribizlu, košticama nektarine, marelice i breskve, gorkim bademima i australskom orahu.

U manjim količinama se može pronaći u grožđicama, dunji, malini, heljdi, prosu, ječmu, jagodi, sjemenkama lana, mahunama, leći i crvenom grahu. No najveća koncentracija se nalazi u košticama marelica.

Kada se u organizam unosi vitamin B17 stanice raka apsorbiraju molekule glukoze iz vitamina, a putem enzima beta glukozidaza otvaraju cijanid i benzaldehid iz vitamina B17 uzrokujući na taj način vlastitu smrt.

Velika koncentracija enzima beta glukozidaza vitamin B17 je smrtonosna za stanice raka, a za zdrave stanice nije toksična. Princip rada je takav da vitamin B17 radi na način da stanice raka krenu za glukozom, a kada je apsorbiraju budu terminirane.

Kao preventiva dovoljno je redovito konzumirati hranu koja je bogata vitaminom B17, pa ako se na dan pojede primjerice 3 jabuke s košticama organizam će se opskrbiti dovoljnom količinom vitamina B17 koji je potreban za dnevne potrebe.

Konzumiranjem sjemenki marelice ne smije se pojesti više nego što bi se pojelo svježih marelica. Kada se marelica pojede košticu je potrebno razbiti i sažvakati bademastu jezgru. Preporučuje se konzumirati 5 sjemenki svakih sat vremena za vrijeme cijelog dana. Savjetuje se da se ne pojede više od 35 koštica marelice na dan.

Oboljeli se mogu izliječiti uzimanjem vitamina B17, ali samo pod uvjetom da vitalni organi nisu nepopravljivo oštećeni tretmanima poput zračenja i kemoterapije.

Ne treba zaboraviti koliko su važni prirodni lijekovi protiv raka i koliko mogu pomoći.

U terapijske svrhe se vitamin B17 može u organizam unijeti konzumiranjem ulja marelice ili sjemenki marelice, ali i u obliku injekcija i tableta.

Vitamin B17 je vitaminska bomba koja ima sposobnost razoriti stanice raka, ali ova terapija ne može sama po sebi izliječiti rak jer je ta bolest posljedica ukupnog poremećaja organizma.

Zato je prilikom liječenja raka potrebno cijeli metabolizam dovesti u red. Potrebna je pripomoć ukupnom metaboličkom terapijom koja je temeljena na unosu cinka i enzima, jer bez njih liječenje vitaminom B17 neće biti uspješno. Isto tako se preporučuje uzimati selen, vitamin C, A, E, B6, B9 i B12, magnezij i mangan.

Autor: A.Z., Foto: Jeff Hire/free images