Savjeti za škripanje kreveta

kako riješiti škripanje kreveta

Spavaća soba se smatra najosobnijim dijelom doma gdje se odmarate i pripremate za sljedeći radni dan. Čovjek skoro trećinu života provede u krevetu, zbog čega je važno učiniti noćne okruženje što ljepšim i udobnijim. Kako bi spavanje prošlo u najboljem redu treba se pobrinuti da je sve na svom mjestu, pa tako riješiti i škripanje kreveta. Koji su savjeti za škripanje kreveta?

Škripav krevet, ulegnuti madrac te istrošeni poplun mogu poremetiti san, ali to nije razlog za uzrujavanje budući da se radi o problemima koji se mogu riješiti.

Kako riješiti škripanje kreveta? Poznato je da krevet najčešće škripi zbog spojeva koji nisu dovoljno čvrsti, a pogotovo ako se radi o drvenom okviru čiji se dijelovi mogu skupljati i širiti tijekom godine.

Što treba učiniti kako bi mogli imati kvalitetan san te se ujutro probuditi odmorni i naspavani? Potrebno je zategnuti matice i vijke koji uzglavlje i okvir drže zajedno te svaki spoj poprskati s WD-40. Da bi mogli spriječiti zvukove koji vam ne daju spavati dobro je pošpricati i drvene spojeve.

Sljedeći korak je provjeriti nalazi li se madrac na sredini okvira. Krevet može škripati zbog više razloga, pa tako i radi neravnog poda. Pomaknite ga kako bili sigurni da su nožice čvrsto na podu ili pokušajte produžiti kraću nogu uz pomoć kriški plutenog čepa.

Prilikom kupovine novog kreveta važno je znati kako ga postaviti da bi se izbjegli eventualni problemi koje može uzrokovati nepravilan položaj kreveta. Tu se misli na postavljanje letvica podnice. Radi se o jednostavnom zadatku, a zahvaljujući kojem ćete spavati ugodno i bez problema.

Nije važno samo kako je postavljen krevet, madrac isto tako treba biti kvalitetan, a kada nakon nekog vremena više ne miriše svježe, dobro je što se problem može riješiti uz pomoć lako dostupnih namirnica.

Potrebno je pomiješati malo sode bikarbone i suhih cvjetova lavande te ravnomjerno rasporediti po madracu i ostaviti tako nekoliko sati. Kada ste usisali lavandu i sodu, madrac treba okrenuti na drugu stranu i ponoviti radnju.

Sada kada ste se pobrinuli da je sve na svom mjestu možete se opustiti jer ćete iza sebe imati miran i kvalitetan san, nakon čega ćete biti spremni za nove radne pobjede.

Autor: S.Š., Foto: Mayer George Vladimirovich/Shutterstock