Savjeti za samce na ljetovanju

žena na plaži

Mnoge žene i djevojke čitav svoj život na godišnje odmore odlaze s prijateljicama, obitelji, a kasnije s mužem i djecom. Onako kako ste zamišljali svoj godišnji odmor često nije rezultiralo istim? Ne brinite, još uvijek nije kasno za otići na godišnji odmor iz snova – sami. Da, upravo sami ćete imati najbolji godišnji u svome životu.

Lokacija

Mjesto odmora ovisi o vašim osobnim preferencijama, ali preporučujemo da mjesto bude poznato i dobro proučeno. Nije preporučljivo da sami idete u prašumu ili na planinarenje. Ali neki hotel u planinama, egzotični otok ili vama fascinantan grad, bit će dobra ideja.

Sigurnost

Uvijek se morate osigurati kada idete na odmor, ali posebno ako idete sami. Recite svojoj obitelji gdje idete, ali nemojte na sve strane razglasiti da idete sami. Pripazite na krađe i svakako imajte dodatni novac na računu u banci i da mu možete pristupiti. U autobusu, avionu ili negdje drugdje ne otkrivajte svoje tajne nepoznatim ljudima, a pogotovo ne da ste sami na odmoru.

Događanja

Izaberite mjestu gdje se nešto odvija, bio to festival, modne revije, predstavljanje knjige ili premijera filma. Svakako će vam dobro doći hrpa aktivnosti da vam ne bude dosadno dok ste na odmoru.

Fotoaparat

Fotografirajte sve što vam oduzme dah i ono što vam je slatko i zanimljivo. Barem u današnje vrijeme ne košta ništa imali sto slika ili tisuću i sto.

Knjige

Dobra knjiga oplemenit će svaki godišnji odmor. Budući da idete sami, možete ponijeti i dvije. Knjiga je dobar suputnik, ne zauzima mnogo mjesta, a otvara nam vidike i pruža savršeno društvo i razonodu. Neki vole čitati prije spavanja, neki na plaži dok neki u autobusu, avionu ili u vlaku.

Ljudi kada su sami tek tada imaju mogućnost upoznati sami sebe. To nije tako jednostavno postići kada smo konstantno u žurbi, zaposleni i trčimo na sve strane. Žene su najzaposlenije ako uz karijeru imaju i obitelj jer unatoč silnoj pomoći od supruga uvijek sve nekako završi na ženi. Zato je odmor sam sa sobom ženi najbolji lijek. Bilo kada, u bilo kojoj životnoj dobi, otiđite sami na godišnji odmor i upoznajte sebe, opustite se te se ludo zabavite.

Autor: J.S., Foto: Geanina Bechea/Shutterstock