Ibiza, otok za ludi provod

ibiza-plaza

Svi ste sigurno čuli za najpopularniji otok na kojem zabava nikad ne prestaje i na kojem je jedino pravilo kojeg se svi moraju pridržavati, a to je zabava 24 sata na dan. Naravno da je riječ o Ibizi, nevjerojatnom otoku koji se nalazi u Sredozemnom moru, na 79 kilometara od obale Valencije u Španjolskoj.

Otoci Ibiza i Formentera te otočići koji ih okružuju, čine nevjerojatan arhipelag Illes Pitueses, poznati kao “Otoci borova”.

Među veće gradove treba izdvojiti Santa Eularia des Riu i Sant Antoni de Portmany. Najviša točka na otoku je Sa Talaiassa visine 475 metara nadmorske visine. Gornji grad Ibize jedinstveni je primjer utvrđene akropole.

Upravo je ona sačuvana na način da su njezini zidovi i urbano tkivo uspješno odražavali feničko naselje s arapskim i katalonskim renesansnim tornjevima. Brojnim arheološkim iskapanjima otkriveni su arapski utjecaji na izgled grada.

Kao što možete primjetiti pored silnih klubova, Ibiza nudi i druge sadržaje koji vas isto tako mogu zabaviti, a pored toga možete naučiti mnogo toga. Međutim Ibiza je ipak najpoznatija po nezaboravnim provodima, ljetnim zabavama koje privlače velik broj mladih turista koji dolaze iz različitih krajeva.

Među značajnije klubove treba ubrojiti Space, Pacha, Privilege, Amnesia, DC10, Eden, Es Paradis te Caffe del Mar. Pored nevjerojatne zabave na Ibizi vas čekaju bijele pješčane plaže i zeleni vrtovi koji su vječno obasjani suncem.

Ibiza je privlačna iz više razloga, gdje lokalni ljudi rade na promociji ovog otoka ne samo kao lokacije za nevjerojatne provode, nego i mjesto gdje se svi mogu zabaviti, bilo obitelji ili mlade osobe.

Dok ste na Ibizi bilo bi najbolje izbjegavati preveliku potrošnju i paziti s kim se zabavljate, jer se jednostavno radi o mjestu na koje dolazi toliko različitih mladih ljudi, bilo onih koji se vole pretvarati da su nešto što nisu, stoga opreza nikad previše.

Autor: S.Š.  Foto: holbox/Shutterstock