Savjeti za opremanje kuhinje

savjeti za opremanje kuhinje

Kada se oprema kuhinja dobro je pobrinuti se da tri glavna područja kao što je dio za pripremu hrane, za spremanje hrane i dio za kuhanje budu dovoljno blizu, ali da u međuprostoru ostane dovoljno mjesta. Kako bi iskoristili prostor u kuhinji najbolje što možete, saznajte koji su najbolji savjeti za opremanje kuhinje.

Kuhinja nije najbolje mjesto za pranje rublje, ali ako ne postoji bolje rješenje, treba se pobrinuti da perilica bude u blizini sudopera jer perilice imaju kratke odvodne cijevi.

Kuhalo s otvorenim plamenikom ne smije se nalaziti u blizini u prozora ili vrata jer propuh može raširiti plamen dok svjetlo koje dolazi kroz prozor može spriječiti da se na vrijeme primijeti gori li plamenik.

Koji su najbolji savjeti za opremanje kuhinje? Viseći elementi ne bi se trebali nalaziti previsoko jer ćete svaki put morati stati na stolicu ili ljestve kako bi dohvatili ono što vam je potrebno.

Ako je mala površina kuhinje, za radnu plohu možete iskoristiti policu čija širina iznosi 20 cm. Tave i lonce treba držati u blizini štednjaka kako bi kuhanje bilo jednostavnije. Kanta za smeće treba stajati tamo gdje će biti najpotrebnija, a to je u blizini sudopera ili kod perilice za pranje posuđa.

Kada se odlučuje o kupovini kuhinjskih elemenata treba paziti da se kupuju samo oni koji će biti potrebni. Loše raspoređeni viseći elementi neće biti samo nepraktični nego mogu predstavljati i opasnost da ne udarite glavom u vrata jednog od elementa.

Bilo bi dobro pobrinuti se da svi kuhinjski elementi imaju vodootporne radne plohe kako bi održavanje bilo jednostavnije. Ukoliko kuhinjski elementi nemaju stražnju ploču, nju možete i sami ugraditi jer bi se moglo dogoditi da u namještaj uđe prevelika količina prljavštine. Odlučite li sami ugraditi stražnju ploču prvo je potrebno izrezati komad drvene ploče te ju obojiti s lakom.

Prije kupovine dobro je izmjeriti slobodno stojeće komade namještaja jer bi se moglo dogoditi da budu preveliki za vaš prostor. Ugradbeni štednjak je uvijek bolja opcija budući da urednije izgleda i lakše se održava za razliku od slobodno stojećih kuhinjskih aparata.

Raspoređivanjem kuhinjskih elemenata uz samo dva zida u prostoru površine 4×4 m, osigurat će se dovoljno prostora za spremanje raznih stvari.

Autor: S.Š., Foto: Jonny McCullagh/Shutterstock