Savjeti za cure i žene kad putuju same

cura putuje sama
Cura putuje sama, Foto: Kiselev Andrey Valerevich/Shutterstock

Donosimo vam korisne savjete za žene koje vole putovati svijetom same ili u društvu prijateljica. Žene kao pripadnice nježnijeg spola moraju biti svjesne svih potencijalnih opasnosti koje vrebaju u dalekom svijetu. Istraživanja su pokazala kako žene češće doživljavaju krađu na putovanjima i češće ostaju bez novaca i dokumenata. Stoga oprez za sve one koje kreću na putovanje.

Hotelske sobe s alarmom

Birajte hotele koji imaju alarm na vratima ili lanac s unutarnje strane vrata. Tako ćete biti sigurni da vam nitko ne može ući u sobu dok spavate.

Opasno je ostavljati čašu na šanku

Droga za silovanje je najčešće sredstvo omamljivanja žena u inozemstvu. Ove droge imaju sličan učinak kao alkohol koji traje i do 8 sati. Napadači vrebaju mlade žene u barovima i klubovima, čekajući trenutak nepažnje kako bi ubacili drogu u piće. Nikad ne ostavljajte čašu na šanku i stolu jer posljedice mogu biti kobne.

Nosite suzavac u torbi

Suzavac ne zauzima puno prostora u torbi i dobro je oružje protiv napadača. Na vrijeme ga naučite koristiti i nosite ga sa sobom.

Putovanje u islamske zemlje

Kada žena putuje sama u islamsku zemlju mora biti osobito oprezna. U islamskoj kulturi dominira muškarac. Tako u Kairu u kafićima nećete vidjeti žensko lice i možda ćete pomisliti kako su sve žene oteli izvanzemaljci. Ženin posao je da kuha i brine se za obitelj.

Ako putujete u Maroko pripremite se na puno “muškog nabacivanja”. Marokancima je sasvim uobičajeno prići i pozvati ženu van bez da je pitaju kako se zove. Možete ih odbiti deset puta zaredom, oni neće odustati i pitati će iznova.

Ljubav prema putovanjima i različitim kulturama ponekad može biti opasna. I zato uvijek budite na oprezu i radije putujte u društvu!

Foto: Kiselev Andrey Valerevich/Shutterstock