Kako depilirati bikini zonu

lijepe noge

Ovdje se nalaze savjeti za depilaciju bikini zone uz pomoć žileta i uz pomoć voska. Žilete možete koristiti kada nemate previše vremena i ako vam je koža jako osjetljiva, dok vosak daje dugotrajniji učinak. Ukoliko niste spretni u tome posjetite obližnji kozmetički salon sa stručnim osobljem. Za sve ostale tu je nekoliko savjeta:

Brijanje žiletom:

1. Uvijek koristite one žilete koji imaju zaobljeni vrh, a osim toga najbolji su oni na kojima možete mijenjati britvice. Nikako nemojte koristiti žilete za jednokratnu uporabu. Problem takvih britvica leži u tome što su nekvalitetno napravljene, a osim toga malo su pregrube za kožu.

2. Kada odlučite brijati bikini zonu i ako vam je prvi put, najbolje bi bilo prvo krenuti sa škaricama. Dakle skratite dlačice, a zatim omekšajte kožu na tom dijelu što možete dok se tuširate, ili kupate u vrućoj vodi. Pokušajte sa pjenom za brijanje. Smatra se kako je ona najpogodnija i zapravo najučinkovitija.

3. Kada krenete raditi sa britvicom trebate držati kožu na tom mjestu i brijati se u smjeru rasta dlačica. Ako se kojim slučajem odlučite na brijanje u suprotnom smjeru, trebate znati kako sam proces može biti bolan, jer si tako možete nanijeti ranice.

4. Svaki put nakon brijanja bilo bi dobro kožu tretirati određenim preparatima kao što je aloe vera. Nekim ženama puder više odgovara. Sve naravno ovisi o tome kakv tip kože vi imate.

Skidanje dlačica voskom:

1. Dlačice vam moraju biti suhe i nikako ne mekane kako bi vam vosak u potpunosti prionuo uz dlačice. Stoga se nemojte tuširati, ili kupati prije uklanjanja dlačica.

2. Kao i za svaki kemijski proizvod koji nanosite na kožu, prvo testirajte proizvod na malom dijelu kože kako bi provjerili da niste alergični. Koristite vosak posebno namijenjen za bikini područje.

3. Zagrijte vosak prema uputama. Vosak mora biti rastopljen ali ne i vodenast.

4. Koža neka vam bude potpuno čista – bez omekšivaća, hidratantnih sredstava i losiona.

5. Nanesite vosak u smjeru rasta dlačica i potegnite u suprotnom smjeru. Ponavljajte postupak dok ne uklonite sve dlačice koje želite.

6. Uklonite ostatke voska na koži sa toplom vodom.

7. Nakon dan ili dva napravite nježni piling depiliranog područja jer depilacija voskom zna začepiti korijene dlačica što može uzrokovati urasle dlačice. Nemojte nositi tijesnu odjeću dan ili dva poslije depilacije kako bi smanjili urasle dlačice.

Foto: Dmitri Mihhailov/Shutterstock