Psyllium ljuskice za mršavljenje

mršavljenje u struku

Psyllium dolazi iz Indije a njegove ljuskice su najučinkovitije za mršavljenje, ublažavanje probavnih tegoba i čišćenje crijeva. Psyllium ljuskice sadrže 70% vlakana te u vodi povećavaju svoj volumen do 15 puta.

Razlika od zobenih i lanenih ljuskica je ta što su vlakna psyllium ljuskica topiva u vodi te u crijevima tvore sluz zbog koja zbog volumena blagotvorno djeluje na metabolizam i probavu te nježno čisti stijenke crijeva.

Psyllium ljuskice su idealne za mršavljenje

Psyllium ljuskice
Foto: Pixabay

Psyllium ljuskice su idealne za mršavljenje a sve što je potrebno je piti ih s vodom pola sata prije jela. U čašu tople vode dodaje se jedna žlica psyllium ljuskica i zatim se odmah popije kako se ne bi pretvorile u gustu masu.

Ljuskice se u želucu napuhnu zbog čega daju osjećaj sitosti i osoba će bez gladovanja automatski pojesti manje hrane i u tijelo unijeti manje kalorija.

Psyllium ljuskice se konzumiraju tako da se pomiješaju s tekućinom, a za vrijeme konzumacije ljuskica je potrebno piti puno vode.

Ako uz pomoć psyllium ljuskica želite smršavjeti potrebno ih je popiti pola sata prije jela, pola čaše vode i jednu žlicu ljuskica.

Možete ih koristiti i za pripremu hrane kojoj je potreban volumen i gustoća pa tako za pravljenje zdravih palačinki brašno možete zamijeniti psyllium ljuskicama.

Što više psyllium ljuskice pustite da odstoje to će smjesa biti gušća. Odlične su i kao dodatak pecivima i kruhu, a s njima možete pripremiti i smoothie za gubitak kilograma.

Čiste crijeva

S obzirom na to da sadrže topiva vlakna nabubre u crijevima i tvore sluz čiji volumen čisti stijenke crijeva i veže na sebe štetne tvari koje se nakupe s vremenom.

Iz tog razloga stolica postaje mekša i pražnjenje postaje olakšano. Psyllium ljuskice pomažu u obnovi zdrave crijevne flore i prirodno su rješenje za zatvor.

Imaju dokazane učinke na probavu te igraju važnu ulogu u prevenciji raka debelog crijeva, a mogu pomoći i kod snižavanja kolesterola, hemeroida i sindroma iritabilnog crijeva.

Kako bi očistili organizam savjetuje ih se konzumirati za doručak tako da se pomiješa 3 dcl acidofila i 3 žličice psyllium ljuskica i odmah popije.

Autor: A.Z., Foto: bilderpool/Shutterstock