Frizura za duguljasto lice

žena s dugom kosom

Poznato je kako postoje različiti tipovi lica prema kojima se ravnaju različite frizure. Za sve one koji to možda nisu znali postoji srcoliko, okruglo, duguljasto, kvadratno i ovalno lice. Svaki od spomenutih tipova podrazumijeva određene frizure koje će istaknuti prednosti, a sakriti nedostatke. Kako u svemu u životu postoje pravila, tako i u području frizura isto postoje smjernice kojih bi se svi trebali pridržavati.

Najbolja frizura podrazumijeva i osnovne inormacije svake osobe kakvo lice zapravo ima i što takav oblik lica najviše traži. Za sve one koji nisu sigurni tu su frizeri koji će svojim iskustvom pomoći svakom koga to zanima.

Svaki oblik lica ima svoje smjernice, a poznato je kako upravo ovalni oblik pruža najviše, budući da se smatra najzahvalnijim oblikom na koji idu skoro sve frizure. Međutim za sve ostale slijedi nekoliko savjeta koji bi mogli pomoći.

Osobe koje imaju duguljasti oblik lica poznato je kako im je lice puno duže nego što je široko i upravo iz tog razloga je potrebno slijediti savjete koji će pomoći kako bi lice dobilo željenu ravnotežu, kako bi dobilo izgled ovalnog lica.

Među popularnijim frizurama za ovalno lice navodi se poprilično klasična frizura koja se sastoji od ravnih šiški i malo duže ravne kose. Naime prema mišljenju frizera preporučaju se šiške koje jedva dodiruju početak nosa.

Ono na što bi posebno trebalo pobratiti pozornost je povećanje volumena u području jagodica. Velik broj stručnjaka preporuča smanjenje volumena na samom vrhu glave, budući da će vaše lice zbog toga izgledati još duže. Dakle kao što je već rečeno duga kosa se uvijek preporuča, ali bitno je da ona ima volumen.

Pokušajte svoj razdjeljak nositi na samoj sredini. Ako ste više ljubitelj nošenja sa strane, možete ali vodite računa da kosa pritom ima dovoljno volumena. Cijela bit sastoji se u postizanju određene širine i zadržavanju već postojeće duljine.

Klasične frizure imaju puno prednosti, a među njima je i jednostavnost zbog koje se mogu kombinirati za brojne prilike, kako za one svakodnevne tako i za posebne prilike poput vjenčanja, domjenaka, maturalnih zabava, krstitki itd.

Autor: S.Š., Foto: Pressmaster/Shutterstock