Duga kosa kod muškaraca

muškarac u krevetu

Duga kosa nije samo predviđena za ženski rod, već i za muškarce. Kroz povijest svijeta duga kosa krasila je muškarce i žene te se izmjenjivala u oblicima frizurama. Ono što je zajedničko svakom dobu i vremenu te svim frizurama je da je kosa uvijek morala biti njegovana i stilizirana.

U današnje vrijeme muškarci preferiraju kratku kosu, no ima i onih koji je nose poludugu i dugu kosu.

Da biste uvijek imali njegovanu, zdravu i lijepu kosu morate je njegovati i održavati, a kako da to činite donosimo u nastavku.

Pribor za stiliziranje

Osim češlja, muškarcima s dugom kosom trebaju fen, četka, figaro i pegla. Možda vam se ne prvi dojam ovo čini pretjeranim, ali u vrijeme kada je izgled jedan od imperativa i veoma velike važnosti nije ništa neobično. Muškarci već neko vrijeme pridaju važnosti svome izgledu, kosi i koži. Pa tako muškarac koji ima dugu kosu vjerojatno će je stilizirati i za to će mu trebati osnovni alat za to.

Redovito šišanje

Jednako važno kod oba spola s dugom kosom je redovito šišanje. Ispucali vrhovi narušavaju svaku frizuru i unatoč svim sredstvima za prikrivanje ispucalih vrhova, lijepljenje istih ili zaglađivanje, oni će se i dalje vidjeti i kosa će se nastavljati lomiti i neće biti lijepa. Jedini lijek za ispucale vrhove je redovito šišanje.

Pranje kose

Masnu kosu nije privlačno vidjeti ni na kome, i dok se ženama uspije provući koji dan s masnom kosom, muškarcima je to mnogo teže. Muško vlasište je masnije i ispusta intenzivniji miris nego kod žena. Tako je redovito pranje nužno ako ne želite stvoriti dojam o sebi kao neurednoj osobi.

Stiliziranje i frizura

Muškarci s dugom kosom mogu isprobati razne frizure, od stepenasto ošišane kose sa šiškama, lokne i kovrčavu kosu kao i ravnu kosu. Mnogi muškarci vežu rep prilikom obavljanja nekog posla ili prilikom sporta, a sve učestaliji je prizor i muških punđi. Sve je vama na izbor i volju. U današnje vrijeme sve više stvari poprima tzv. unisex oblik i mogu oba spola istraživati obje sfere kako stila za odijevanje tako i kod kozmetike i frizura.

Koji god je vaš stil i način života morate usvojiti ovih nekoliko pravila i pridržavati ih se svakodnevno. Neuredna i prljava kosa nikako ne izgleda privlačno nikome pa tako neće doprinijeti vašem cjelokupnom izgledu već će vas nagrđivati.

Autor: J.S., Foto: Anastasia_Klimova/Shutterstock