Prirodni lijekovi za visok tlak

prirodni lijekovi za visok tlak

Visok krvni tlak podrazumijeva opasno stanje jer može dovesti do zatajenja bubrega, moždanog udara i srčanog infarkta. Postoje prirodni lijekovi za visok tlak s kojima ćete smanjiti rizik od ozbiljnih i po život opasnih stanja. Važno je reagirati na vrijeme.

Sa zdravim životnim navikama možete odmah početi, a upravo su one jedan od koraka na putu prema boljem zdravlju i manjem riziku obolijevanja. Jedna od navika koju bi svi trebalo prakticirati su aktivnosti, bilo da je u pitanju lagana šetnja s najbližima ili vježbanje. Aktivnost je ključ ako ne želite razmišljati o tegobama koje bi mogle utjecati na vaš život.

Prirodni lijekovi za visok tlak pored zdravih navika kao što su šetnje podrazumijevaju i opuštanje. Nije važno kako ćete to učiniti jer svatko ima svoje što ga čini sretnim, opuštenim i uz što će barem nakratko zaboraviti na sve probleme. Dokazano je da glazba pomaže, pa ako želite možete s tim pokušati. Pustite si nešto što volite i odlutajte u neko drugo vrijeme.

Krvni tlak možete sniziti i ako pazite što jedete. Savjetuje se da prehranu obogatite namirnicama koje u sebi imaju dovoljnu količinu kalija. To su banane, sušeno voće, grašak, krumpir, rajčica i sok od naranče.

Pokušajte piti što više čaja koji u sebi sadrži hibiskus. Radi se o sastojku koji dokazano utječe na snižavanje tlaka. Djelotvornom metodom pokazao se i češnjak.

Ako želite poboljšati rad cirkulacije te smanjiti razinu kolesterola u krvi, a što će sve doprinijeti nižem krvnom tlaku, bilo bi dobro kada bi pojeli jedan režanj češnjaka dnevno. Problem je jedino miris koji je mnogima odbojan.

Celer je odlična namirnica ako želite sniziti krvni tlak, a osim toga pomaže i kod ublažavanja bolova poput artritisa i reume. Pored celera možete si pomoći i sa sokom od bazginog cvijeta kao i bazginih bobica. Bazga je odlična jer štiti od srčanih bolesti i uravnotežuje razinu kolesterola.

Kako ne bi imali problema sa zdravljem srca i pritom riskirali srčane bolesti, potrebno je što prije početi razmišljati o svemu što možete učiniti za sebe i da još dugo možete normalno funkcionirati sa svojom obitelji radeći sve što želite i ne opterećujući se bolestima.

Autor: S.Š., Foto: Phonlawat/Shutterstock