Prekid veze – kako to ne smijete napraviti

Djevojka čita SMS, Foto: auremar/Shutterstock

Nalazite se u vezi koju želite prekinuti, ali ne znate kako to najbezbolnije učiniti? S dolaskom novih tehnologija mnogi parovi prekidaju putem mobitela ili računala, dok se neki ponesu vrlo ružno što na kraju ostavlja nelijepa sjećanja na osobu s kojom smo proveli vrijeme u vezi. Međutim, iako nam je ta osoba jedno vrijeme bila sve na svijetu, prekid često dovodi do velikih svađa i razočarenja. Možete li ih izbjeći i prekinuti na lijep način? Naravno, da možete. U nastavku vam donosimo kako ne bi trebao izgledati niti jedan prekid veze.

Najgori načini za prekinuti vezu

Prekid veze sms porukom

Suvremena tehnologija je toliko otišla unaprijed da nam se ponekad čini kako više komuniciramo putem sms-a nego uživo. No, iako je to možda bio i vaš najčešći oblik komunikacije, suzdržite se od prekida sms porukom. Obavijestiti nekoga o prekidu putem sms-a je krajnje nepristojno i govori o tome koliko vam je malo bilo stalo do te osobe. Ako ste ikada gajili duboke osjećaje prema svom partneru, najmanje što zaslužuje je da ga prekinete vezu porukom.

Prekid veze na Messengeru

Danas ne postoji osoba koja nema Facebook i koja ne komunicira putem Messengera. Riječ je o alatu kojim je online komuniciranje dovedeno na višu razinu. Ono je brže i jednostavnije, ali i jeftinije. Iako vam se čini da je online komuniciranje puno prisnije od komuniciranja sms porukom, jer vrlo lako možemo provjeriti i kada je naš partner online, prekid veze preko bilo koje aplikacije nije primjeren. Ovim načinom povrijedit ćete partnera, a to je najmanje što sada zaslužuje. Skupite hrabrosti i prekinite uživo!

Nedostupnost

Postoje ljudi koji se toliko boje rasprava, da jednostavno nestanu i odluče se više ne javljati. Ovo je kukavički čin koji daje do znanja da ste sebični i mislite samo na sebe. Prekid veze nije nimalo ugodan, ali najmanje što vaš partner zaslužuje je to da ga ostavite na ovako ružan način. Skupite hrabrosti i otvoreno popričajte o razlozima prekida. Vaš partner zaslužuje znati razloge prekida.

Želite isprovocirati prekid

U situacijama kada želite prekinuti vezu, hvata vas tolika panika da ste odlučili svojim ponašanjem natjerati drugu stranu da ona prekine s vama. Bojite se reakcije partnera pa vam se čini odlična ideja biti toliko loš i natjerati drugu stranu na prekid. Ovo je jedan od najčešćih prekida i više mu se okreću muškarci. Ipak, pripazite. Ovaj način prekida je jedan od najprozirnijih jer su žene odavno shvatile zašto se muškarci najednom mijenjaju u svoje loše verzije.

Kako prekinuti vezu

Ne postoji pravi način prekida veze. Budući da je svaka ljubavna veza na neki način posebna jer se sastoji od dvoje isto tako posebnih ljudi, znat ćete najbolje sami kako prekinuti vezu sa svojim partnerom. Svakako se preporučuje odabrati pravo mjesto za iskren razgovor tijekom kojeg će obje strane pričati o problemima u vezi te o svojim emocijama. Ako razlog prekida nije neka treća osoba ili prestanak ljubavi, možda još imate šansu izgladiti probleme i nastaviti vezu.

Autor: M.L., Foto: auremar/Shutterstock