Kako ga zavesti i očarati na prvom spoju

odlazak na spoj
Odlazak na prvi spoj, Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock

Prije nego što vas je pozvao na prvi spoj dugo ste se sramežljivo gledali ili ste proveli sate i sate dopisujući se. Sada je konačno došlo pravo vrijeme za prvi spoj, a vama se dlanovi znoje od same pomisli na to kako ćete sigurno zablokirati od treme. U želji da ostavite dobar dojam mogli biste biti previše uštogljeni i nervozni. Dečki ne vole glumu, vole spontane i jednostavne djevojke, ali ipak držite se sljedećih nepisanih pravila želite li ostaviti dobar dojam i odmah osvojiti njegovo srce. U nastavku vam donosimo recept uz kojeg ćete ga očarati već na prvom spoju.

Ostvarite kontakt očima

Jedna od najvažnijih stvari kod zavođenja je kontakt očima. Kada ga slušate dok priča, gledajte ga zainteresirano i tako mu dajte do znanja da ga slušate i vam je razgovor zanimljiv. Kada vam uzvrati pogled, skrenite ga u stranu. Tako ćete ga u početku malo zbuniti, što će ga dodatno zaintrigirati. Znat će da ste zainteresirani, ali neće znati u kojoj mjeri.

Pokušajte pronaći ravnotežu i kroz komunikaciju održite i kontakt očima. No, pazite da ne pretjerate jer ako ćete konstantno gledati napadno u njega mogao bi se osjećati pomalo neugodno.

Osmijeh otvara sva vrata

Budite vedri, nasmijani i optimistični. Nitko ne voli pored sebe imati ozbiljnog mrguda. Osmjehnite mu se odmah na početku spoja jer će tako kod oboje nestati trema i provest ćete ugodno vrijeme pričajući. Ne postoji dečko koji ne voli zabavne i nasmijane djevojke, a ako uz osmijeh dodate i zavodljivi kontakt očima, uspjeh je kod njega zagarantiran. Budite oprezni da ne pretjerate jer svatko može prepoznati smijeh na silu.

Lagani miris parfema

Za prvi spoj birajte lagane ljetne mirise koji će se osjetiti tek povremeno. Izbjegavajte napadne, jake i teške parfeme koji bi mu mogli smetati te odavati dojam napadne osobe. Kada se zagrlite na rastanku zapamtit će vaš miris te će ga sigurno poželjeti uskoro ponovo osjetiti.

Pokažite da ste zainteresirani

Razgovor na prvom spoju je jedna od najbitnijih stvari. Ako tijekom razgovora nastaje neugodna tišina ili nemate o čemu pričati, vjerojatno se drugi spoj neće niti dogoditi. Stoga je uvijek dobro imati unaprijed pripremljenih nekoliko tema koje biste mogli započeti.

Ako počnete pričati o nekih temi o kojoj puno toga znate, nemojte ga odmah prekidati. Pustite ga da kaže svoje mišljenje do kraja, a vi mu samo povremeno dajte do znanja da ste upućeni o temi. Tako možete razmijeniti svoja iskustva. Ako se vaši stavovi oko teme ne podudaraju, ništa zato. Recite svoje mišljenje, ali imajte mjeru. Važno je da niste previše napadni. Dečki vole zanimljive djevojke koje se ne libe izreći svoje mišljenje.

Iako on vjerojatno odmah želi saznati sve o vama, suzdržite se nepotrebnih detalja na prvom spoju. Ako će sve teći po planu, pred vama je još mnogo spojeva na kojima ćeš mu ispričati sve o sebi. Radije pokažite interes za njega jer ćete mu tako pokazati da znate i slušati, što je jako bitno.

Dajte mu kompliment

Iako većina misli da bi samo dečki trebali djevojkama davati komplimente, varaju se. Dečki isto tako trebaju poticaj i vole komplimente. Pohvalite ga sitnicama. Dajte mu do znanja da vam puno znači što vas je dopratio do kuće ili vam posudio majicu kada vam je bilo hladno. Uživat će u pohvalama i to će ga potaknuti da se i dalje trudi.

Iako je riječ o izlasku na prvi spoj, nemojte se ustručavati pokazati mu da vam se sviđa. Tako ćete ga još više zainteresirati što će rezultirati pozivom na drugi spoj. Uživat će u vašem društvu i htjet će vas uskoro ponovo vidjeti.

Autor: M.L., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock