Kako prepoznati prevaru ili preljub

Kako prepoznati prevaru, Foto: Edw/Shutterstock

Jeste li znali da svaka veza prolazi kroz kušnju prevare? Baš svatko povremeno dolazi u napast da prevari svog partnera. Upravo zbog toga, važno je prepoznati znakove koji ukazuju na uzbunu. Naime, bez obzira koliko čvrsto vjerujete u svog partnera i u to da vas nikad ne bi mogao prevariti, doći će dan kada će i on pasti u iskušenje. Sami znakovi ne znače da je do nevjere došlo, već mogu biti njezin okidač. Važno ih je prepoznati na vrijeme i spriječiti prevaru.

Nešto se promijenilo

Iako je oduvijek bio ljubitelj tjestenine, vaš partner se odjednom promijenio i počeo je jesti zdravo. Možda je počeo i vježbati jer se želi riješiti nakupljenog trbuščića? Istraživanja pokazuju da ljudi najčešće mijenjaju kada u njihov život uđe nova osoba koju žele impresionirati.

Novi interesi

Iako nikada nije vježbao jogu ili se bavio slikarstvom, odjednom je odlučio početi pohađati tečajeve i radionice. Iako biste partnera trebali podržavati u njegovim hobijima, ovo je alarm za uzbunu. Ako osoba koja nikada nije pričala o jogi, odjednom želi pohađati satove joge, tu nešto definitivno “smrdi”.

Nove sportske aktivnosti

Vaš partner se odjednom s grupicom prijatelja odlučio upisati u teretanu koja ja, naravno, rezervirana samo za muškarce. Tamo se dižu utezi te se bavi borilačkim sportovima poput karatea ili kung fua. Svemu tome cilj je definiranje i izgradnja mišića. Pričekajte nekoliko mjeseci i ako vaš partner i dalje nema definirane mišiće, vjerojatno niti ne odlazi u teretanu.

Skrivanje dokaza iz džepova

Prije su njegovi džepovi bili prepuni papirića, listića iz bankomata, računa iz kafića i trgovina, a sada tome nema ni traga. Njegovi džepovi su čisti kao suza. Postoji mogućnost da ćete doći do njih i saznati nešto što bi ga moglo dovesti u nezgodnu situaciju.

Šetnja sa psom

Već dugo imate psa kojeg ste većinu vremena vi izvodili, a sada odjednom na tome inzistira vaš partner. Bez obzira na to pada li kiša, snijeg ili tuča te je li vani najveća ljetna žega, njemu nije problem odvesti psa u šetnju. Ovakva promjena znak je za uzbunu jer muškarce je ponekad teško natjerati i do hladnjaka. Možda mora obaviti neki tajni telefonski razgovor?

Tajna se krije u automobilu

Odjednom ste primijetili da je sjedalo u autu vašeg partnera pomaknuto jako unazad, a ogledalo iznad suvozačkog mjesta je spušteno? Vratite sve na mjesto i pratite hoće li se ponoviti. Ako se ponovi, postoji mogućnost da vaš partner nije sam u autu kada vas nema.

Bez zvuka na mobitelu

Već neko vrijeme niste začuli zvuk poruke ili poziva s mobitela vašeg partnera. Jedino što možete primijetiti je svjetlosno osvjetljenje koje ili ne zna kako ili ga je zaboravio isključiti. Na poruke obično odgovara kada ide u kupaonicu, na balkon ili kada vi zaspite.

Odjednom je jako pažljiv

Iako nikada nije bio tip koji olako iskazuje emocije, odjednom se to promijenilo. Obasipa vas ljubavnim porukama, pažnjom, poljupcima i zagrljajima, a vi se pitate je li to ono što ste htjeli ili postoji razlog za brigu. Naime, neki muškarci se uslijed grižnje savjesti potpuno promjene pa odjednom postanu emotivni. Ako vam nikada nije kupovao cvijeće, a sad vas obasipa ružama, tu definitivno postoji nešto više.

Iako ovi znakovi u svim slučajevima ne ukazuju na nevjeru već na životne promjene, ipak budite oprezni. Nema potrebe raditi dramu nakon prvog sumnjivog slučaja, ali ako se situacije ponavljaju, a nisu uobičajene, možda biste trebali iskreno popričati i riješiti svaku vašu sumnju. A ako vam je prevara priznata, dobro razmislite želite li i možete li je oprostiti.

Autor: M.L., Foto: Edw/Shutterstock