Prednosti guščje masti

mast

Kroz duži vremenski period pokazalo se kako postoji puno prednosti prirodnih lijekova s kojima si svatko može pomoći u liječenju brojnih tegoba. Za prehlade koje za sobom vuku simptome poput kašlja pokazalo se kako je najbolje posegnuti za pripravcima iz kućne ljekarne.

Guščja mast pored karamele u mlijeku još je jedan saveznik s kojim problemi u disanju i kašlju mogu nestati prije nego što ste se nadali. Kako bi lijek bio učinkovit slijedi recept s nekoliko korisnih informacija.

Sastojci:

  • 200 g guščjeg sala
  • sol

Salo je potrebno narezati na manje komade i staviti u lonac kako bi se otopilo. Važno je paziti na temperaturu jer salo ne treba skuhati nego samo otopiti kako bi se moglo dalje primjenjivati za ono što vam treba.

Nakon što se salo otopilo procijedite ga u odgovarajuću posudu, dodate malo soli i pustite da se ohladi.

Guščju mast treba držati u hladnjaku, ali uvijek prije upotrebe izvaditi na vrijeme i držati na sobnoj temperaturi kako ne bi bila previše hladna dok ju koristite za liječenje u obliku obloga.

Bronhitis s kojim su se mnogi susreli u životu, a koji predstavlja veliki napor jer uzrokuje otežano disanje, zdravstvena je tegoba protiv koje se uz lijekove možete pomoći i prirodnim pripravcima za koje nije potrebna ljekarna već recepti starijih generacija.

Foto: Africa Studio/Shutterstock