Pomoć kod prehlade

kihanje prehlada

Prehlade i kašljanje su poznati kao infekcije gornjih dišnih puteva. To su najčešće infekcije protiv kojih se možete boriti! U nastavku pročitajte nekoliko savjeta kako se možete zaštititi protiv najčešćih infekcija.

Bilo bi dobro da što više izlazite na danje svijetlo, jer se u tijelu kao posljedica izlaganja suncu stvara vitamin D, koji uvelike pomaže u jačanju imuniteta, te štiti od gripe i prehlada. Kako biste zimi nadoknadili manjak vitamina D, uzimajte dodatak vitamina D, te jedite namirnice bogate vitaminom D.

Kako bi smanjili doticaj sa virusom koji kruži redovito čistite dezinfekcijskim sredstvom površine u svom domu. Najbolje je da površine čistite pomoću dezinfekcijskog sredstva u raspršivaču. Redovito perite svoje ruke, te ih perite temeljito. Kada vam nisu pri ruci voda i sapun, ruke dezinficirajte antibakterijskim sredstvom za čišćenje ruku, koje treba biti na bazi alkohola. Redovito posjećujte stomatola, te održavajte higijenu svojih zubi.

Ukoliko dođe do prehlade, pijte vrući napitak s limunom i medom! Prije spavanja progutajte nekoliko žlica sa medom koje će poboljšati san i ublažiti noćni kašalj. Ujutro nakon spavanja popijte čašu vruće vode sa limunovim sokom i malo meda, oni će sigurno umirit vaše grlo. Ako imate povišenu temperaturu možete uzeti i maxflu tablete ili coldrex.

Prilikom kašljanja pojedite nekoliko kockica tamne čokolade, koja će umiriti kašalj. Vježbajte, jer će bilo kakva fizička aktivnost osnažiti imunološki sustav. Kašljite i kišite u maramicu, te nakon toga obavezno operite ruke kako ne bi druge zarazili.

Kako bi ublažili kašalj i upalu grla, te omekšali sluznicu, pijte čajeve od suhih cvjetova, listova i korijenja čestih biljaka. Suhi kašalj ćete sigurno ublažiti čajem od sljeza ili sladića. Te dvije biljke pripremite na način da ih stavite u kipuću vodu i ostavite da odstoje 10 minuta.

Ako ste bolesni tijekom ljetnih dana, ne palite klimu kako bi se rashladili! Znojenjem se puno brže i lakše izbacuju toksini iz tijela! Pa čak kada i niste prehlađeni izbjegavajte prostorije koje su klimatizirane. Za zdravlje je najbolje da ste uvijek u toplim prostorijama.

Autor: A.Z., Foto: ostill/Shutterstock