Biljke za bojanje kose

plava kosa

Koliko često idete nezadovoljni od frizera jer opet niste postigli boju kose koju ste htjeli? Uz sve to, sve te štetne kemikalije još više isušuju i uništavaju vašu kosu. Znate li da u prirodi možete pronaći biljke kojima možete postići željenu boju kose i to bez štetnog utjecaja?

Ove biljke dati će vam željenu boju, a u isto vrijeme nahranit će vašu kosu svojim prirodnim sastojcima te će ona biti čvrsta, meka i sjajna.

Pročitajte što iskoristiti iz prirode za zdravlje i ljepotu kose.

Kava

Kavom arabicom prirodno ćete postići tamnu nijansu na svojoj kosi. Ona će biti idealna i za prekrivanje sijedih vlasi. Postupak je jednostavan. Skuhajte veće količine čiste i malo jače kave. Kada se malo ohladi, prelijte je preko kose. Postupak je dobro ponoviti bar 16 puta. Nakon što se završili zadnje ispiranje, kosu ocijedite i ostavite tako još 20 minuta. Nakon toga je operite klasičnim šamponom. Ovim tretmanom ne samo da ćete dobiti željenu tamnu nijansu, već ćete postići i sjaj kose.

Cikla

Vjerojatno znate kakve je boje cikla, a jeste li znali da ovakvu boju možete imati prirodno i na svojoj kosi? Iscijedite veće količine soka od cikle i dobro ga utrljajte u kosu. Prije tretmana dobro je kožu lica oko kose namazati kremom kako vam se boja ne bi upila i u kožu. Kada ste sve dobro premazali, kosu pokrijte jednokratnom kapom te je utoplite ručnikom. Zagrijte sve zajedno sušilom za kosu te ostavite da stoji sat vremena. Zatim dobro operite šamponom.

Kamilica

Kamilica je biljka rasprostranjena na svim područjima i najpoznatija za primjenu posvjetljivanja kose. Skuhajte malo jači čaj od kamilice. Upotrijebite bar pet malih žličica u samo dva decilitra vode. Kada se čaj malo ohladio, utrljajte ga dobro u kosu. Kosu prekrijte jednokratnom kapom, a nakon toga je zamotajte u ručnik. Ostavite tako kosu da stoji bar pola sata. Isperite toplom vodom.

Isprobajte jednu od ovih učinkovitih biljaka, zavisno od toga koju boju želite postići. Ako vas je strah kako će ispasti pokušajte prije samog tretmana napraviti test. Pokupite kosu s četke i obojite je. Tako ćete vidjeti hoćete li postići željeni efekt.

Autor: M.L., Foto: Nastya/Shutterstock