Položaj spavanja s partnerom

spavanje

Spavanje s partnerom u istom krevetu može biti pravo blaženstvo, a ponekad i prava muka. Položaj u kojem spavate može puno reći o vašem odnosu. Neki znanstvenici su istraživali ovu temu i donijeli neke zaključke o tome.

Ako vaš partner spava na drugom kraju kreveta i uopće se ne dodirujete, a i okrenuti ste leđima jedan drugome, to može odavati da vam u vezi baš i ne cvatu ruže. Ovo vam podsvijest možda govori da se udaljavate međusobno. No, to nije znak za paniku, najprije provjerite ima li drugih znakova problema u svakodnevnom životu. Ako primijetite da i u drugim poljima nema intimnosti, vrijeme je da se malo više posvetite vašem odnosu.

Ako se grlite s partnerom u snu i okrenuti ste prema njemu licem u lice to predstavlja potrebu da se sjedinite i budete što bliže partneru. Ovo je položaj koji je čest kod tek vjenčanih ljudi ili novih parova. Ova poza spavanja pokazuje da ste otvoreni jedno prema drugom i jako zaljubljeni. Samo iskreno, je li doista ugodno spavati u tom položaju?

Ako spavate s glavom na njegovom ramenu dok on leži na leđima to znači da se emocionalno podupirete i tražite utjehu jedno u drugome.

Položaj žlica je poza kada spavate na boku a partner do vas i obgrljuje vas rukama. Ovo je položaj koji ulijeva sigurnost i vrlo je blizak. Ovaj položaj je čest kod partnera koji se jako vole i dobro se znaju. Ovaj položaj pokazuje da je partnerima stalo jednom do drugoga i da se oboje za vrijeme spavanja odmarate u istom položaju.

Položaj sličan žlici je kad spavate u toj pozi, ali između vas ima malo razmaka no u stalnom ste kontaktu bilo rukom, nogom, koljenom u bubregu i slično. U ovoj pozi najčešće spavaju parovi koji su skupa oko pet godina i osjećaju se dovoljno sigurno i ugodno da žrtvuju bliskost zbog ugodnog sna.

Nemaju svi parovi ove navike spavanja, ovdje su navedene samo neke. Neki parovi, čak njih 20 posto ne spava u istom krevetu, ali to ne znači da im veza nije dobra nego im je tako lakše odmoriti se.

Autor: S.G., Foto: AISPIX by Image Source/Shutterstock