Gusta i bujna kosa

bujna kosa
Bujna kosa, Foto: puhhha/Shutterstock

Probudite se ujutro i pospano oteturate do kupaonice i skupljate svu emocionalnu snagu i mentalnu spremu da uspijete otvoriti oči do kraja i odvrnuti slavinu. Pljusnete se vodom i odjednom osjetite kako se u glavi polagano počinje podizati sistem. Pogledate se u ogledalo i vidite kosu koja se razdijelila u, svima nama dobro poznato, gnijezdo.

Neko vrijeme pokušavate popraviti štetu, ali na kraju zaključujete da ćete ili morati odustati i svezati rep ili ćete pak morati oprati kosu. Ipak perete kosu i ona izgleda odlično prvih nekoliko sati. Bujna i sjajna mami uzdahe. No vi ste tek na početku svoga dana kada ona počinje otkazivati poslušnost.

Do maloprije bujni pramenovi, koji su vaz zavodnički škakljali po ramenima, sada beživotno padaju i vise. Ovo je problem mnogih žena. Iako je griva muški simbol u životinjskom carstvu, za ženu je danas vrlo poželjna gusta i sjajna kosa. Kosa je jedan od bitnih elemenata koji muškarci primjećuju na ženi. Bujni uvojci ili sjajni slapovi kose sugeriraju mladost i plodnost.

Dakle kada vam je kosa puna života nesvijesno i vas ljudi tumače jednako tako. Iako vam priroda možda nije podarila bujnu kosu vi je svakako možete postići malim frizerskim trikovima. Mi nećemo nikome reći ako nećete vi! Dakle postoje koraci koje vrlo lako možete poduzeti kako biste postigli grivu koju priželjkujete.

Prvi korak je pravilan odabir frizure. Dakle imate li tanku kosu što je duža to će biti i teža i lijepit će se sve bliže tjemenu. Kako bi se riješili nepotrebnog tereta u frizerskom salonu slijedeći puta odaberite kraću frizuru, ili možda čak i onu poput Audrey Hepburn.

Vašoj kosi treba malo života? Zašto to ne biste učinili pramenovima. Oni će dati sjaj i iluziju dubine jednodimenzionalnoj i monotonoj boji kose. Kod sušenja imate nekoliko opcija. Možete kosu sušiti nagnutu prema dolje ili je sušiti na način da odižete kosu od korijena velikom okruglom četkom. Najbolje bi bilo kombinirati obje metode. Nemojte pretjerivati s proizvodima za kosu kako ne biste postigli suprotan učinak. Sasvim malo laka kada završite sa feniranjem biti će dovoljno. Želimo vam lijepu, sjajnu i gustu kosu svaki dan.

 Autor: L.K.  Foto: puhhha/Shutterstock