Keltska sol

sol

Sol je važna namirnica za jačanje imuniteta i dobro zdravlje jer sadržava prirodne materijale koji se nalaze u svim ljudskim tjelesnim tekućinama. Glavni je izvor iona koji imaju ključnu ulogu u fiziološkim procesima, od rada živčanog sustava do regulacije krvnog tlaka.

Prirodna sol je drukčija od tvornički prerađene morske soli koja je siromašna mineralima koji su važni za ljudsko zdravlje. Ljudskom organizmu su prijeko potrebni tragovi elemenata kako bi organizam mogao funkcionirati, a ti elementi se ne mogu pronaći u rafiniranoj hrani već u prirodnoj soli.

Važno je za svakodnevnu prehranu birati nerafiniranu sol koja u normalnim količinama nosi brojne dobrobiti za organizam, a jedna od takvih soli je keltska sol koja se dobiva iz Keltskog mora.

Povoljni klimatski uvjeti imaju važnu ulogu u stvaranju jedinstvene mješavine morskih minerala koji će soli dati visoku kvalitetu i čistoću. Ova je sol vrlo slična himalajskoj soli, ali je ipak bliža ljudskom organizmu i njegovim potrebama jer je njezin sastav identičan sastavu tjelesnih tekućina.

Keltska sol potječe iz nezagađenog i čistog mora koje se nalazi u zaštićenim dijelovima Francuske obale, a iz nezagađenog mora se sol odvaja na tradicionalni način keltskim metodama koje su stare tisućama godina.

Tako dobivena sol ima sačuvanu iznimnu mineralnu vrijednost, a sadrži više od 80 minerala u njihovom prirodnom obliku i vrijedne elektrolite kao i elemente u tragovima poput cinka, željeza i mangana.

Prednosti keltske soli su eliminiranje viška sluzi iz organizma, uravnoteženje šećera u krvi, povećanje energije, omogućavanje mirnog sna, povećanje izdržljivosti i snage, regulacija krvnog tlaka, poboljšanje moždane funkcije, alkaliziranje tijela, jačanje imuniteta i sprečavanje grčeva u mišićima.

Keltska sol ima široku primjenu, a može se koristiti za inhalaciju, u kupkama, kao sredstvo za čišćenje u domaćinstvu, za uklanjanje peruti i masažu tjemena, za detoksikacijske tretmane, kao oblog, za pilinge, za održavanje usne higijene i za uklanjanje mrlja s odjeće.

Ako se Keltska sol unosi u organizam uz dovoljan unos vode, može pomoći u regulaciji krvnog tlaka. Ima isto tako i važnu ulogu u održavanju živčanih stanica zdravima, a posebno je korisna i u prehrani dijabetičara jer omogućava ravnotežu šećera u krvi.

Autor: A.Z., Foto: Tomasz Sienicki/Wikimedia