Nakit za vjenčanje treba uskladiti

mlada s biserima
Mlada s biserima, Foto: MNStudio/Shutterstock

Svaka mladenka treba izgledati lijepo za svoj dan vjenčanja. Ona prije svega treba biti u prvom planu, a upravo zbog toga malo više računa mora posvetiti svom izgledu. Prije najvažnijeg dana u godini, potrebno je imati razrađen plan koji će svakoj mladoj pomoći da svoj izgled dovede do savršenstva. Osim vjenčanice i naravno frizure postoji još nekoliko detalja o kojima bi trebali voditi računa.

Nakit za vjenčanje podjednako je bitan kod ukrašavanja. Prije samog odabira svaka buduća mladenka trebala bi provjeriti hoće li nakit odgovarati haljini, znači cjelokupnom izgledu. Nikako nije dobro ako ne usuglasite odjeću sa ogrlicom, ili možda narukvicom.

Naravno ako je haljina tradicionalna nakit treba biti usklađen. Nemojte zaboraviti da je manje uvijek bolje. Previše nikada nije bilo dobro, pa ako je haljina rađena kao krinolina s puno platna, treba paziti da nemate previše nakita.

Kod krinolina najbolje je nositi jednostavan nakit s malo detalja, odnosno dodatnih ukrasa. Brojni vizažisti savjetuju srebrnu narukvicu i ogrlicu sa manjim privjeskom, koji će na jedan diskretan način naglasit vašu ljepotu poput princeze.

Haljine koje na sebi imaju dublji dekolte trebaju imati ogrlicu s odgovarajućim privjeskom. Haljine koje nemaju veliki dekolte traže jednostavnije ogrlice, bilo da su pletene, ili možda sami biseri.

Prema mišljenju brojnih dizajnera i ostalih stručnjaka iz svijeta visoke mode stoji kako se nikad ne može pogriješiti s jednostavnijim nakitom. Tu se prije svega misli na biserne ogrlice i narukvice te naušnice.

Biseri odgovaraju praktički za svaki model haljine. Ono oko čega treba posebno paziti su ogrlice s prevelikim privjeskom. Naime može se dogoditi da se kao mladenka utopite u nakitu, koji će umjesto vjenčanice polako prijeći u prvi plan.

U slučaju da niste sigurni uvijek je dobro pitati bilo svoju kumu, mamu, sestru koje će vam svojim savjetima pomoći da donesete ispravnu odluku.

Ako želite isto tako možete sami napraviti svoj nakit. Dovoljno je malo se raspitati, nabaviti sav potreban materijal i krenuti. Ne samo što ćete uštedjeti na budžetu, nego ćete imati jedinstven nakit napravljen samo za vas.

Autor: S.Š.  Foto: MNStudio/Shutterstock