Vjenčani buketi

bijeli vjenčani buket
Bijeli vjenčani buket, Foto: Nadtochiy/Shutterstock

Cvijeće je poput drugih stvari na vjenčanju isto tako nezaobilazan i važan dio kojem treba posvetiti posebnu pozornost. Pored aranžmana koji će stajati na glavnom stolu i manjih na stolu uzvanika, potrebno je posebnu pozornost obratiti na buket mladenke. Radi se o glavnom buketu koji mora biti uklopljen u cijelu priču, boja cvijeća treba biti usklađena s bojom koja će prevladavati za taj poseban dan.

Pored toga što cvijeće prati cijelu priču, važno je pozabaviti se koje cvijeće kada najbolje odgovara. Naime ako već imate sliku u glavi željenog buketa koji će krasiti vašu cjelokupnu pojavu i koje će se nalaziti na stolovima gostiju, bitno je znati ima li cvjećarna ono što ste zamislili.

Poznato je kako svako godišnje doba ima svoje zaštitne zankove. Za proljeće su to prije svega tulipani, anemone, zumbuli, narcise, jorgovan, jasmin, božuri, klematis, đurđice, frezije itd. Ranunkule se posebno izdvajaju zbog toga što su male i ujedno bogate i savršeno se nadopunjuju s tulipanima poznatijim kao simbolom proljeća.

Ljeto odiše margaretama, dalijama, ljiljanima, kalama, ružama, ivančicama i hortenzijama. Nije potrebno posebno napominjati kako su ruže već dulje vrijeme simbol vjenčanja i ako se odlučite za buket od ruža nećete pogriješiti.

Svi oni koji su se odlučili imati vjenčanje na otvorenom mogu odabrati kombinaciju margareta i ivančica. Sa ovom dobitnom kombinacijom oduševit će se sve mladenke koje su još uvijek razigrane i koje još nisu zatomile dijete u sebi.

Jesen sa svojim posebnim bojama lišća nameće se dalijama, ružama, orhidejama i hortenzijama. Iako se mogu nabaviti kroz cijelu godinu treba spomenuti da su orhideje jednostavno savršene kao odabir za vjenčanje prije zime i odlaska prirode na spavanje.

Priroda je malo zaspala, ali nema veze pred vama je vjenčanje i ono jednostavno mora biti savršeno. Karanfili, anemone, tulipani, amarilisi, mimoze i hortenzije nude svoju čaroliju da od njih složite prekrasan buket.

Mimoze su kao stvorene ako svoje vjenčanje planirate pred kraj zime, budući da su poznate po tome što najviše podsjećaju na sunčane dane i visoke temperature te veličanstvenu okolicu Mediterana.

Za što se god odlučili pazite da odaberete buket koji će odgovarati vama i vašoj osobnosti i uz koji ćete zajedno s partnerom uklopiti u pravu romantičnu priču. Dan vjenčanja je samo vaš dan, on treba biti onakav kako ste zamislili.

Autor: S.Š. Foto: Nadtochiy/Shutterstock