Odabir odijela za vjenčanje

mladenci na slikanju
Mladenci na slikanju, Foto: Petrenko Andriy/Shutterstock

Vjenčanje nije najvažniji dan samo za mladenku koja je vjerojatno o tom danu sanjala od djetinjstva. U zadnje vrijeme može se primjetiti sve veća ponuda muških odijela za koje se može reći sve samo ne da su dosadni i obični. Pored vjenčanice koja ipak dolazi u prvi plan, odijelo je druga najvažnija stvar koje mora biti usklađeno sa vjenčanicom. Prije samog odabira postoji nekoliko bitnih informacija koje bi svaki mladoženja trebao znati.

Prilikom kupnje odijela svaki muškarac bi trebao uzeti u obzir odijelo u kojem će se istaknuti kao mladoženja i u kojem će zasjati pored mladenke. Odijelo treba biti od prirodnog materijala s određenom dozom decentne elegancije.

Pogrešan je način razmišljanja kako u obzir dolaze samo jednobojna odijela. Nikako nećete pogriješiti ako se odlučite za kombinaciju dvoje boje, s tim da to moraju biti boje koje će odgovarati vama, odnosno cijeloj vašoj pojavi i koje će se uklopiti sa glavnom bojom na vjenčanju.

Pruge su uvijek dobrodošle i ako ste ljubitelj takvih odijela slobodno odaberite odijelo s prugama. Od boja u zadnje vrijeme najviše se preporučaju crna, siva s različitim nijansama kao što je antracit, tamno siva.

U obzir također dolaze boje kao što su smeđa, boja pijeska, muškat i kakao. Ako se odlučite za tamnije nijanse slobodno osvježite cjelokupni izgled s ponekim sjajnim detaljem. Ipak je to dan kada ulazite u bračnu zajednicu, a ne poslovni sastanak. Među sjajnim detaljima preporučaju se prsluci, reveri, kravate.

Na samom početku rečeno je kako odijelo treba biti usklađeno sa vjenčanicom. Znači ako se mladenka odlučila za tradicionalnu haljinu, tada i vaše odijelo treba biti tradicionalnog kroja. Ako se vaša buduća žena odlučila za modernu haljinu, vodite računa da i odijelo bude malo modernijeg kroja.

U slučaju da niste sigurni kakvo odijelo želite, odnosno ne znate kakvo bi vam odijelo najbolje odgovaralo, uvijek se možete odlučiti za klasično crno odijelo od vune, ili od pamuka visoke kvalitete.

Autor: S.Š. Foto: Petrenko Andriy/Shutterstock