Najčešći problemi na mobitelu

problemi na mobitelu

Jasno je kako čestim korištenjem određenih uređaja kao što su mobiteli, postoji veća vjerojatnost za njihovo kvarenje ili određene poteškoće za koje ne treba odmah zvati stručnjaka. Koji su najčešći problemi na mobitelu s kojima bi se mogli suočiti i više puta?

Mobitel koji se kada se ne koristi većinu vremena drži u džepu ili torbici, na sebe privlači dlačice i prašinu. Ako takva prljavština uđe u ulaz poznatiji kao mikro USB ulaz, to znači da se telefon neće moći napuniti ili će se puniti s prekidima. Dođe li do spomenutog problema dovoljno je uzeti čačkalicu te uz njenu pomoć izvući smeće koje se nakupilo u ulazu.

Mnogi uz mobitel znaju koristiti i slušalice, a na kojima neće biti moguće slušati muziku ukoliko dođe do problema u radu zvučnika. Ponekad se može dogoditi da kamenčić zaluta u utičnicu za slušalice, što bi moglo značiti da su slušalice uključene iako to nije istina. Telefon će nakon toga isključiti zvuk.

Problem se može riješiti uz pomoć vate. Nju je potrebno stanjiti tako da može ući u utičnicu, a nakon čega ju treba vrtjeti lijevo i desno kako bi se mogli ukloniti komadići prljavštine koji su se tamo našli.

Koji su još najčešći problemi na mobitelu? Nije rijetkost da se na zaslonu pametnog telefona pojavi ogrebotina. Upravo se na površini takvog mobitela nalazi poseban sloj kako prsti ne bi klizili. Zbog toga i najmanja ogrebotina može predstavljati problem prilikom rukovanja telefonom.

Za ogrebotinu na zaslonu postoji jednostavno i praktično rješenje. Prije nego se pristupi rješavanju problema treba provjeriti koliko je duboka ogrebotina. Ako se preko nje ne može prijeći bez da se zapinje noktom, rješenje je jedino naviknuti se na ogrebotinu ili promijeniti zaslon.

Plitke ogrebotine mogu se ispuniti bananom, tako što će se prije očistiti zaslon, ukloniti svaki trag prljavštine i tek nakon toga nježno trljati bananu po zaslonu mobitela.

Nažalost nezgode se događaju kao i pad mobitela prilikom čega može doći do puknuća. Ako je plastično kućište puknulo, dobro je provjeriti postoji li mogućnost dolaznih i odlaznih poziva. Ukoliko je mobitel i dalje u funkciji dovoljno je kupiti masku, koja će pomoći zaštititi unutrašnjost mobitela od prašine i prljavštine. Potrebno je paziti na svoje stvari.

Autor: S.Š., Foto: nenetus/Shutterstock