Najbolji kućanski trikovi

kućanski trikovi

Kako bi riješili svakodnevne probleme koji vas snađu, možete se poslužiti raznim jednostavnim trikovima. U nastavku vam donosimo neke od njih. Saznajte koji su najbolji kućanski trikovi uz koje će vam život sigurno biti lakši.

Kada trebate poslužiti vino, a shvatite da je toplo, rashladiti ga možete uz pomoć zaleđenog voća. Osim dekoracije, zaleđeno voće vam neće razvodniti vino, kao što bi ga razvodnio led.

Čvrstu i debelu plastiku, u koju se nerijetko pakiranju neki od proizvoda ćete najlakše otvoriti uz pomoć otvarača za konzerve.

Nakon kupanja u bazenu i izlaganja kose kloru, vaša boja kose će najvjerojatnije izbijeliti. Kako bi povratili svoju boju, te s kose uklonili klor, poslužite se s aspirinom koji će vam biti od velike pomoći. U čaši tople vode rastopite 7 aspirina pa njima namažite kosu i ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon 15 minuta isperite kosu.

Ukoliko nemate držač za sliku na zidu, poslužite se otvaračem za konzerve i limenke. Jednostavno otvarač skinite s konzerve ili limenke i objesite ga na čavao sa slike.

Mrlje od vode na drvenom namještaju nisu nepoznanica, a često ih se jako teško riješiti. Kako bi ih se učinkovito riješili premažite ih majonezom i nakon par minuta mrlje će postati prošlost.

Ako vam se maskara sljepila ili osušila, vratiti ju možete uz pomoć tople vode. Jednostavno samo četkicu uronite u toplu vodu i pričekajte sve dok se dlačice na četkici ne vrate na mjesto gdje bi trebale biti.

Nakon toga četkicu od maskare vratite u bočicu i zatvorite je. Kada završite u vruću vodu na jednu minutu ubacite zatvorenu maskaru i maskara će biti kao nova.

Nakon nošenja nakita, na koži se znaju pojaviti zelene mrlje, koje ćete lako ukloniti uz pomoć prozirnog laka. Prije nošenja nakita, s unutarnje strane nakit premažite s prozirnim lakom, pa kada se posuši možete ga bez brige staviti na kožu. Zgužvane rukave možete popeglati i uz pomoć pegle za kosu!

Barbikama i drugim lutkama kosu možete omekšati uz pomoć omekšivača za rublje. Samo ju jednostavno uronite i ostavite nekoliko trenutaka dok kosa ne omekša, pa isperite. Zašto si život ne bi olakšali jednostavnim trikovima i tako se spasili nepotrebne glavobolje.

Autor: A.Z., Foto: librakv/Shutterstock